Богослужіння на Вербну неділю транслюватимуть на українських телеканалах

Незабаром, 12 квітня, православні християни та греко-католики святкуватимуть Вербну неділю. За святим писанням в цей день Ісус Христос увійшов в Єрусалим. Коли він приїхав туди на віслюках, люди, вітаючи, кидали під ноги Ісусу пальмові листя. 

Саме через це Вербну неділю у деяких країнах часто називають Пальмовою неділею.  
Через те, що в Україні пальми не ростуть, їх замінюють гілочками верби. У християн та греко-католиків це символізується із зародженням нового життя. Тому у цю святу неділю прийнято освячувати гілочки верби та цвьохкати ними друзів та рідних.

Вербну неділю відзначають за тиждень до Великодня чи у шосту неділю Великого посту.

Через карантин святкові богослужіння на Вербну неділю транслюватимуться на українських телеканалах без присутності вірян у храмах. Богослужіння під час інших свят транслюватимуться на YouTube каналах і Facebook-сторінках церков.

Наприклад, богослужіння Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) можна подивитися на каналі YouTube Києво-Печерська Лавра та на сторінці у Facebook.

Православна церква України (ПЦУ) транслює головні святкові богослужіння на своєму YouTube-каналі Православна церква України.

Українська греко-католицька церква також транслює головні богослужіння на YouTube-каналі Живе телебачення і на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: Все про коронавірус в Україні: уряд запустив проєкт, який показує оперативну інформацію в режимі онлайн.

Будьте першим, хто прокоментував "Богослужіння на Вербну неділю транслюватимуть на українських телеканалах"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*