700 підозрілих на коронавірус жителів Житомирщини чекають чергу, щоб пройти обстеження

На Житомирщині 700 підозрілих на коронавірус чекають своє черги на проведення обстеження. Про це сьогодні, 4 травня, повідомив головний санітарний лікар Житомирщини Зіновій Парамонов:

«Від 24 квітня по сьогоднішній день загальна черга на обстеження в лабораторному центрі з усієї області — 700 підозрілих випадків. Справа в тому, що вийшов наказ від МОЗ, за яким кожних 5 днів медичні працівники, які лікують хворих на коронавірус, повинні обов’язково пройти обстеження. Таких у нас близько 1000, тобто щодня нам треба обстежувати 200 медпрацівників, і більше нікого, можливості нашої лабораторії не вписуються в наказ». 

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик зазначив, що протягом тижня ще один апарат ПЛР-досліджень почне свою роботу, але такий апарат слугуватиме не для верифікації тестів, а для моніторингу:

«На сьогоднішній день залучено позабюджетні кошти, вже проведено ремонт в обласній лікарні під вірусологічну лабораторію, завтра апарат заїжджає, і протягом цієї неділі ми плануємо його вже запустити. Але він буде працювати для моніторингу, для підтвердження тестів. Все-таки сьогодні сертифіковано визначений лабораторний центр, тому верифікацію тестів будуть проводити у лабораторному центрі».

Нагадаємо, що в Житомирській ОДА та облраді виявлено коронавірус.

Брифінг голови ОДА Віталія Бунечка щодо розповсюдження коронавірусу в Житомирській області

Posted by Житомирська ОДА on Monday, 4 May 2020

Будьте першим, хто прокоментував "700 підозрілих на коронавірус жителів Житомирщини чекають чергу, щоб пройти обстеження"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*