Уряд планує й надалі продовжувати карантин в Україні: детальніше про заборони

Обмеження через COVID-19 почнуть пом`якшувати вже з 11 травня, але повністю відміняти карантин в країні не будуть, навпаки, його планують подовжити.

Таку інформацію оприлюднив прем`єр міністр України Денис Шмигаль.

 За словами чиновника, згідно рекомендацій Всесвітняьої організації охорони здоров’я карантин будуть продовжувати й після 22 травня, але із кількома етапами послаблень, аби не допустити піку захворювання. продовжила режим пандемії і всесвітнього карантину на два місяці.

Також Шмигаль наголосив, що не розглядає можливості відновити рух громадського транспорту, тож незважаючи на пом`якшення карантинних обмежень, поновлювати рух міжміського транспорту не будуть.

“Рух громадського транспорту у містах поки що ходитиме вже за звичним режимом. Рішення щодо збільшення кількості транспорту та графіків його роботи будуть приймати міські голови.

Прем`єр також додав, що з 11 травня Уряд застосує адаптивний карантин, у рамках якого фахівці держкомісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також регіональні обласні комісії матимуть змогу приймати рішення щодо ймовірних посилень у заходах по окремим областям, містам, селам або навіть установам.

Нагадаємо, що громадський транспорт українці побачать ще не скоро.

Будьте першим, хто прокоментував "Уряд планує й надалі продовжувати карантин в Україні: детальніше про заборони"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*