Польща допомогла ветеранському шпиталю у Бердичеві (ВІДЕО)

Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці поповнив матеріальну базу Бердичівського обласного ветеранського шпиталю. Фонд міжнародної допомоги міністерства закордонних справ Польщі закупив засоби індивідуального захисту та обладнання для госпіталю. Це те, про що заклад просив. Адже від початку карантину шпиталь закупляв захисні костюми і маски самостійно, затим допомагали волонтери та обласне керівництво.

«Це обладнання закуплено в Україні. Ми вирішили – Фонд міжнародної допомоги, який безпосередньо займається цією допомогою,-  вирішили закупити за польські гроші тут в Україні, щоб не було проблем із сертифікатами», – говорить Дамян Цярціньскі, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці.

Серед привезеної допомоги є електровідсмоктувач, який потрібен медикам у повсякденній роботі. З апаратурою лікарі знайомляться прямо у коридорі.

«Було надано кисневий концентратор. Апарат невеликих розмірів, мобільний, який просто при підключенні до електромережі видає достатню кількість кисню для того, щоб пацієнту підтримувати насичення киснем крові», – розповідає Олександр Стоцький, заступник головного лікаря.

Серед подарунків є і декілька пульсоксиметрів для вимірювання насичення кисню у крові. Отриману апаратуру у шпиталі часто використовуватимуть  у хірургічній практиці, у роботі кардіологів. Що ж до засобів індивідуального захисту, каже головний лікар, тепер потребу у них на декілька місяців закрито точно.

«Друга хвиля ковіду і хвороба продовжується, воно все рівно буде. Шпиталь має бути максимально підготовлений і захищений. Як персонал, так і наші пацієнти, для яких ми працюємо», – говорить директор КНП «Бердичівський обласний госпіталь для ветеранів війни» Павло Журбенко.

Колектив госпіталю 1-го червня повністю виходить на роботу: тиждень тому тут виписали останнього хворого на короновірус. З першого дня літа за наявності довідки про проходження імунно-ферментного аналізу на ковід-19 у шпиталі проводитимуть госпіталізацію. Це одна з головних вимог МОЗу, щоб почати працювати у звичному режимі.

«Потреба закладу – є вимоги МОЗ по ІФА-тестах. На превеликий жаль можу констатувати, що в Житомирській області поки ніхто таких не робить для планової госпіталізації. То ми зараз будемо працювати, щоб у нас стояв такий комплекс діагностичний», – каже Павло Журбенко.

Консул Польщі каже: співпраця зі шпиталем продовжиться. Адже підтримувати медиків і хворих важливо хоча б тому, що ніхто не застрахований від зараження короновірусом.

Будьте першим, хто прокоментував "Польща допомогла ветеранському шпиталю у Бердичеві (ВІДЕО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*