Вода в пляшці з собою та уроки на вулиці – як навчатимуться житомирські школярі

Житомирські школярі навчатимуться за змішаною системою. Зокрема учні 1-5 класів ходитимуть в школу щодня, а інші школярі чергуватимуть класно-урочну систему з дистанційним навчанням. 

Про це сьогодні, 25 серпня, повідомили під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради. 

“Кожний навчальний заклад станом на сьогодні має надати тимчасовий порядок освітнього процесу. Навчальні заклади будуть враховувати особливості приміщення для занять, кількість учнів та як розділена молодша і середня ланки школярів. Рекомендовано з першого по п’ятий клас дітям запропонувати щоденне відвідування школи з класно-урочною системою у звичайному режимі. Бо якраз в цей період діти навчаються не тільки предметам, які їм викладають вчителі, але й навчаються вмінню вчитися. Починаючи з шостого по одинадцятий клас ми пропонуємо змішане навчання”, – пояснили в міськраді.

Члени виконкому також зазначили, що найменша школа в місті чисельністю 350 дітей, найбільша – 2011. Середня кількість дітей в школі по Житомиру складає 1000-1200 дітей. 

 

“Навіть якщо ми візьмемо до прикладу маленьку школу №15, то там працюватимуть в звичайному режимі, тому що у них є два приміщення – початкова і середня школа. Крім цього, у них є приміщення, де вони можуть розвести дітей на навчання. В них є окремо стоячий тир та майстерні, які теж можна використовувати як кабінети. Відповідно регламенту, уроки ми будемо організовувати і в актових залах, і в приміщеннях спортивного залу. Сьогодні обладнані невеликі куточки на території багатьох шкіл, де поставлені лавки та венесені стільці.З 17 по 21 серпня була прийомка шкіл, і ми побачили, що в більшості шкіл передбачено знаходження дітей на вулиці. В деяких школах навіть облаштували додаткові запасні виходи”, – розповіли на засіданні. 

 

У міській раді також закликають батьків щоденно давати своїм дітям воду в підписаних пляшках, мінімум по 0,5 літра, адже скористатися спільним контейнером з водою тепер неможливо. 

Будьте першим, хто прокоментував "Вода в пляшці з собою та уроки на вулиці – як навчатимуться житомирські школярі"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*