Надреальні люди: світові зірки цирку у Бердичеві готують фантастичну постановку-сюрприз (ВІДЕО)

Театрально-циркова фантазія до новорічних свят: у Бердичеві готують видовищне шоу за участі відомих у світі артистів цирку. Постановка на сцені міського театру з урахуванням карантинних вимог. Задіяні 25 акторів, серед яких є діти. У рідному Бердичеві усіх зібрав Анатолій Залевський – Заслужений артист України, еквілібрист світового рівня. Зараз чоловік  відновлюється після травми руки, тому поки не виступає.

«Дорогі глядачі міста Бердичева! Найкращий засіб від усіх хвороб – це свято вашої душі. Тому приходьте, приєднуйтесь і зробіть себе хоч трошки щасливішими», – каже Анатолій Залевський, головний ідейник циркової вистави.

Майстри різних циркових жанрів і арт-студія студія «Різома» через карантин не мають змоги виступати. Але створюють проекти на майбутнє. Циркова вистава – один з них. Процесом керує Аурелія Кетс – принцеса Швейцарського фестивалю цирку. Головна героїня – 12-річна Маша, дочка подружжя Залевських. Дівчинка за виставою заворожена вміннями циркових артистів.

24-річний Євген з Малина за фахом хореограф. Знайомство з Анатолієм Залевським, каже, змінило його життя. Хлопець освоїв «сірвіл» – колесо Сіра, – це обруч, вагою 15 кг.

«Десь на неділю по 5-6 тренувань було по 3-4 години спочатку. Близько півроку були базові вправи. Потім ще півроку щоб поставити спочатку легенький номер. Згодом з кожним роком, я на ньому працюю 3 рік. І все одно ще багато трюків, яких можна навчитись», – розповідає Євгеній Кравченко, актор цирку.

Як і Женя, цей 18-річний бердичівлянин вже підкорив не одну закордонну циркову арену. Арсеній займався у цирковій студії «Чудаки». Затим освоював еквілібр в училищі. А в дитинстві, сміється, мама заставляла ходити на тренування. На сцені, каже, максимально сконцентрований.

«У мене є ціль, я працюю над цими трюками і працюю. Ще досконалості у мене нема. Пройшов багато, і падав, і піднімався. Слава Богу, травм серйозних у мене ще не було. Завжди є падіння, але головне добре встати і йти далі, не зупинятись», – розповідає Арсеній Храпійчук, артист цирку.

Американський жонглер-еквілібрист українського походження Віктор Кі на роботі знайшов своє кохання. Їх звів «Цирк дю Солей», сім’ї вже 6 років. Ульці Мерген – з Монголії. У виставі вона поєднала каучук та еквілібр. З ініціативи мами, Ульці з 4-х років займалась каучуком. В Монголії серед дівчаток це популярно.

«Ми їздили весь час по світу – Америка, вся Європа, Японія, Австралія, Сінгапур, де ми тільки не були. Ми знали, що буде дитина, я, як родом з України, сказав народжувати в Україні. Народили Леонардо, рік тому ми вирішили поїхати з Києва, бо це стрес великого міста. Вирішили приїхати у Бердичів і оснуватись тут на декілька років, поки дитина виховується», – розповідає Вікор Кі, артист цирку.

Після природніх пологів, розповідає Ульці, пройшло 2 місяці і вона  повернулась на арену. Зараз подружжя спільно з Анатолієм Залевським весь час у творчому процесі в його цирковій студії. «Різома» для них як рідний дім.

«Для неї суміщати з материнством – це натурально, бо, каже, що я артист відомий, який весь час їздить, фінансово все роблю так, що їй комфортно. Ми уже бердичівляни, живемо тут півроку», – розповідає нам подружжя артистів цирку.

Маестро шоу Євген Воронін у постановці наче казкар, який проводить дитину шляхом до розкриття талантів. Чоловік  навчався в Києві та Москві. А все починалось з дитячого набору для фокусів – бабусиного подарунку.

«Я громадянин світу, я подорожую по всьому світу. Я не розмовляю на сцені. Останні 20 років я займаюсь вечеря-шоу – це поєднання ресторану і мистецтва разом, з кращими кухарями і акторами, все компактно, близько», – каже маестро шоу Євген Воронін.

Бердичів, зазначає чоловік, місто талановитих людей, які можуть здивувати весь світ. Зараз в одній зв’язці з бердичівськими майстрами циркової сфери провідні циркачі світу намагаються перед Новим роком подарувати глядачам радість і  оптимізм. Переконані: без мистецтва не буває щастя. Готові ним поділитись та зарядити відчуттям дива і казки.

Будьте першим, хто прокоментував "Надреальні люди: світові зірки цирку у Бердичеві готують фантастичну постановку-сюрприз (ВІДЕО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*