У квітні представниками лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи було забраковано більше трьох тисяч тонн овочів через великий вміст нітратів.
Вказану інформацію, у п`ятницю, 23 квітня, повідомили у прес-центрі Держпродспоживслужби області.
«Упродовж квітня за результатами досліджень фахівцями лабораторій ВСЕ (ветеринарно-санітарної експертизи) на ринках області не допущено до обігу 3164,6 кг ранньої овочевої продукції, де було виявлено перевищення вмісту нітратів. Так, у зв’язку з перевищенням вмісту нітратів не допущено до реалізації: 1743 кг огірків, 1291 кг редьки, 80 кг буряка столового, 30 кг капусти ранньої та 20 кг кабачків. Рослинницька продукція надійшла на агропродовольчі ринки Житомирщини з південних регіонів України», – зазначається в тексті повідомлення.
Нагадаємо,що у Житомирській міськраді оприлюднили умови, за якими працюватимуть літні майданчики у кафе
Будьте першим, хто прокоментував "На ринках Житомирщини вибракували більше 3 тисяч тонн нітратних овочів"