До уваги мешканців Житомирщини: в Україні змінили вимоги до маркування харчової продукції

Від учора, 6-го серпня в Україні набрав чинності Закон «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», згідно якого змінилися вимоги щодо маркування харчової продукції.

За словами керівника Директорату безпечності та якості харчової продукції Миколи Мороза відомо, що цей крок є першим та основним на шляху до виконання нашої державою зобов’язань у сфері санітарних та фітосанітарних заходів в рамках яких споживачі матимуть змогу отримати детальну та правдиву інформацію про харчові продукти.

Відтепер вимоги стануть іншими не тільки для виробника продуктів, але й розповсюдяться на всі етапи виробництва та обігу. Ці ж вимоги стосуватимуться і закладів громадського харчування.

Так, згідно Угоди, інформацію про харчовий продукт мають вказувати максимально точно та зрозуміло для споживача. Нове маркування покликане не вводити в оману покупця стосовно характеристики, властивостей та складу харчових продуктів. Дана вимога поширюватиметься як на рекламу харчового продукту, так і на спосіб розміщення та демонстрації харчових продуктів для реалізації, зокрема їх форма, зовнішній вигляд та упаковка.

Відтепер оператори ринку зобов’язані вказувати інформацію про наявність у продукті речовин, які можуть спричинити певні алергічні реакції або непереносимість, наявність ГМО, розморожування або піддавання харчових продуктів іонізуючому випромінюванню, наявність доданої води тощо.

Більше інформації можна переглянути /за посиланням/.

Нагадаємо, що сиру “фета” в Україні більше не буде.

Будьте першим, хто прокоментував "До уваги мешканців Житомирщини: в Україні змінили вимоги до маркування харчової продукції"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*