Українські фахівці прогнозують стрімке здорожчання вартості цукру на 18% вже з початку вересня.
Такі висновки оприлюднила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) “Укрцукор”, обгрунтовуючи скороченням виробництва цукру протягом 2019 та 2020 років, – пише УНІАН.
Згідно повідомлення та за експертною оцінкою асоціації відомо, що виробництво цукру в 2019-2020 може становити 1,1-1,2 мільйон тонн, а це на третину менше, ніж у попередньому році.
“Ці зменшення пов’язані, в першу чергу, із зменшенням посівної площі під цукровий буряк та несприятливої погодою. Засуха і відсутність вологи в ґрунті негативно позначилися на розвитку цукрових буряків, і станом на 1-е серпня цукрові буряки масово втрачають вагу бадилля, що, в свою чергу, призведе до низької цукристості», – розповіла заступник голови правління асоціації Руслана Яненко.
Відзначимо, що ріст та розвиток цукрового буряку може бути пригнічено не лише через несприятливу погоду, а й через розповсюдження хвороби цих рослин.
Загалом цьогоріч в Україні працюватимуть 32 цукрових завода.
Нагадаємо, сиру “фета” в Україні більше не буде.
Будьте першим, хто прокоментував "Експерти прогнозують здорожчання цукру в Україні"