На Житомирщині перевірили наявність радіонуклідів у продуктах – більш “забрудненими” виявилися молоко та гриби

Упродовж дев`яти місяців у поточному році співробітники регіональноголабораторного центру займалися перевіркою та дослідженнями 784 зразків харчових продуктів на вміст радіоцезію-137. Перевищення вивили у 23 з них.

Вказанц інформацію у понеділок, 18 жовтня, оприлюднив сайт ДУ «Житомирського обласного лабоцентру МОЗ.

«Аналіз радіомоніторингу об’єктів навколишнього середовища проведеного підрозділами обласного лабораторного центру в районах області, свідчить, що перевищення по вмісту цезію -137 виявлені в 2,9% досліджених зразків продуктів харчування. Найбільш забрудненими залишаються дари лісу і молоко. Відсоток перевищень по грибам становить 19,8 ( по Народицькому району він сягає 83,3%, по Овруцькому району 71,4%, по Коростенському району-27,3%, по Малинському району – 6,4%. Високою залишається забрудненість лісових ягід. Зокрема в Народицькому районі із 8 досліджених зразків 2, в Овруцькому районі із 5 досліджених зразків 1 не відповідають вимогам ДГН6.6.1.1-130-2006. Молоко з перевищенням ДГН 6.6.1.1-130-2006 зареєстровано лише в 1 зразку із 16 досліджених в Олевському районі», – зазначається в тексті повідомлення.

Нагадаємо, як у МОЗ повідомили, які водойми Житомирщини небезпечні для масового відпочинку

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині перевірили наявність радіонуклідів у продуктах – більш “забрудненими” виявилися молоко та гриби"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*