Під час дії “червоної зони” через епідемію COVID-19 Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснило 14 425 перевірок об’єктів продовольчої (5462) та непродовольчої торгівлі (4557), закладів громадського харчування (1880), дошкільних навчальних (125) та закладів загальної середньої освіти (165), а також перевірило агропродовольчі ринки (969).
Під час таких рейдів було виявлено понад 2 000 порушень. Тобто майже кожен шостий порушував обмеження карантинних зон, проте в реальності в Житомирі це був ледь не кожен третій.
Починаючи з 03 березня до 4 травня поточного 2021 року в області працювало 50 мобільних груп (понад 80 спеціалістів).
Перевірки дотримання протиепідемічних заходів проводилися щоденно, в тому числі у вихідні та святкові дні, а також у вечірній та нічний час.
Порушення протиепідемічних вимог реєструвалося у ході 2208 перевірок, що складає 15,3%.
“Найбільший відсоток порушень протиепідемічного режиму було зафіксовано на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, на агропродовольчих ринках тощо. Найпоширеніші з них: недотримання соціальної дистанції між відвідувачами, відсутність засобів індивідуального захисту у працюючого персоналу та порушення дезінфекційного режиму”, – інформує Головне управління Держпродспоживслужби на Житомирщині.
В результаті надано 293 приписи (пропозицій), надіслано 1026 листів попереджувального характеру, складено 138 протоколів за ст.44-3 КУпАП та 922 за ст..42 КУпАП, у 353-х випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади, а інформацію про 103 випадки передано органам Національної поліції.
У рамках протидії пандемії контроль за дотриманням необхідних протиепідемічних заходів з боку Держпродспоживслужби на Житомирщині триватиме до закінчення загальнонаціонального карантину.
Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині під час обмежень ковідної “червоної зони” виявлено понад 2 000 порушень"