У суботу, 14-го вересня, на Житомирщині відзначали XI Міжнародний фестиваль дерунів, який цьогоріч проходив під екологічним гаслом “без пластику”.
Захід стартував зі святкової ходи по центральним вулицям Коростеня. Опісля, у парковій зоні в центрі міста було проведено урочисте відкриття фестивалю: де організатори урочисто піднімали тематичний прапор свята.
На заході господині з різних куточків Житомирської області та інших мість України демонстрували своє навички у приготуванні дерунів та інших картопляних страв. Також під час свята проходили майстер-класи із приготування страв з картоплі, зокрема дерунів та дегустація різних напоїв. Всі бажаючі мали змогу спробувати деруни, які майстрині приготували за старовинними рецептами наших працщурів.
Відзначимо, що цьогоріч фестиваль вперше проходив під екологічним гаслом “Пластику – ні!”.
Нагадаємо, у Житомирі відбулося кулінарне шоу «Спортивна кухня. Їж та будь здоровим” від Олега Ковальчука.
Будьте першим, хто прокоментував "“Пластику – ні!”: як у Коростені проходив Міжнародний фестиваль дерунів"