Полуниця, черешня, кавуни і лохина: скільки коштують на ринках Житомира (ФОТО)

Полуниця, черешня, кавуни і лохина: скільки коштують на ринках Житомира

«Беріть, це вже наша», – закликає продавець на одному з вуличних ринків  у Житомирі. «Домашня?», – звучить у відповідь. «Ні, з теплиці, але просто це не з Закарпаття привезли, а з Житомирщини – село Карвинівка біля Чуднова».

За таку полуницю просить по 120 гривень за кілограм. Поруч із ним теж торгують полуницею – крупнішою, але вартість така ж. 

У той же час на Житньому ринку 15 травня полуницю можна купити найдешевше по 70 і найдорожче по 100 гривень – все залежить від розміру, стиглості, смакових якостей та свіжості. 

Черешні у продажу є, але не багато. Їх ціна -250 гривень. Більшість покупців лише цікавиться ними, але купують полуницю. 

Найдорожчі наразі ягоди лохини – 700-800 гривень за кілограм.

«А шо ви хотіли? Ми починали з ціни 1200, а це вже й так знизилася майже вполовину», – відповідає продавчиня на здивування жінки, коли тій пояснили, що за 70 гривень можна купити лише 100 грам.

Також на ринках Житомира вже зʼявилися кавуни і дині – по 100 та 150 гривень за кілограм. Продавці кажуть, що їх привезли з Греції.

«Цілого ніхто поки не брав, бо це буде 600-800 гривень, залежно від ваги, але ми ріжемо на шматки до двох кілограмів і так розбирають. Це не на кожен день, але як свято у дітей чи якась особлива дата, то до святкового столу взяти можна. Дині маленькі. Можна ось взяти абрикосів по 150, персики, нектарини трохи дорожчі, виноград по 200-300 гривень – білий, червоний, з кісточками і без».

А поки  огірки на Житньому коштують 55-60 гривень, але можна знайти по 45. помідори -75-100 гривень, деякі сорти по 150, молода картопля – 60-65, кабачки – до 70 гривень. 

Юлія Демусь

У платіжках житомирян з`явилася додаткова плата

У платіжках житомирян з`явилася додаткова плата


Будьте першим, хто прокоментував "Полуниця, черешня, кавуни і лохина: скільки коштують на ринках Житомира (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*