Порівняно із останнім місяцем літа, восени дешевшими стали овочі та фрукти, а ось яйця – значно подорожчали.
На ринках та базарах у Житомирської області під час першого місяця осені 2020 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої стали більшими на 0,2%.
Вказану інформацію оприлюднили в управлінні статистики області у вівторок, 13 жовтня.
“Найбільше ціни зросли на яйця – 17,5%, молочні продукти, цукор, куряче м`ясо, оливкова олія, рис, приправи, сало, макаронні вироби, чай, рибні продукти, соки та хліб – на 2,2-0,3% “(ред.редакцією.), – зазначається в тексті повідомлення.
При цьому, значно дешевшими стали овочі – на 4,7%, коренеплоди (цибуля, гриби, картопля) – на 9,7-7,4%, а ось капуста стала дорожчою аж на 5,0%.
Також ціна впала і на фрукти – приблизно на 0,9%, яблука стали дешевшими – на 15,4%, а ось цитрусові здорожчали на 10,5%.
На 1,8-0,4% менше тепер платять за масло та шоколадні вироби, соняшникову олію, каву, кисломолочну продукцію, яловичину, борошно і деякі крупи.
Алкоголь та тютюн в ціні збільшилися на 0,2% – 0,7%.
Нагадаємо, які продукти були найдешевшими на ринках Житомирщини влітку.
Будьте першим, хто прокоментував "Статисти назвали продукти, які суттєво збільшилися в ціні на ринках Житомирщини"