Супермаркет «Квартал»: просто низька охайність

…Кров, що витікає з недбало запакованих органів колись живої курки, відвертає потенційного покупця від спроби купити те «м’ясо». Через отвори в упаковку можуть потрапити бактерії з вітрини, що в результаті може спричинити псування продукту та отруєння.  А зелений смітничок, що стоїть по сусідству з курячими серцями та печінкою, ніби натякає, що їм пряма дорога туди…

Приваблюють тут яскраві  вивіски, що затуляють вікна магазину, вигідне розміщення, запропоновані низькі ціни та завжди свіжа випічка. Випічка й дійсно завжди свіжа, смачна та доступна. А ще тут можна придбати тісто, щоб дома власноруч приготувати власний кондитерський шедевр.  Вітрини завжди охайні, а розраховуватися потрібно не на загальній касі, а тут, де ти це тістечко уподобав. Але…

«Квартал» позиціонує себе, як економ-магазин з низькими цінами. До супермаркету, розміщеного в Житомирі на проспекті Миру, 23 – заходять жителі сусідніх багатоповерхівок, учні шкіл, робітники панчішної фабрики, та ті, хто тренуються в спортивному залі, розміщеному над  «Кварталом». І що вони бачать?..

М’ясна вітрина, якби вміла говорити – попросила б себе помити. Кров, що витікає з недбало запакованих органів колись живої курки, відвертає потенційного покупця від спроби купити те «м’ясо». Через отвори в упаковку можуть потрапити бактерії з вітрини, що в результаті може спричинити псування продукту та отруєння.  А зелений смітничок, що стоїть по сусідству з курячими серцями та печінкою, ніби натякає, що їм пряма дорога туди…

І, до речі: невже курятина має зберігатися на одній полиці з овочами? Точно? Правда?..

Вже неодноразово говорилося: покупці, стежте за правильністю фасування та зберігання товарів! ЗМІ доносили інформацію про те, що недобросовісні продавці, які не встигають продати м’ясо, можуть його… мити, щоб зник несвіжий запах. Чи хочете ви за вечерею посмакувати курячу гомілку, «замариновану» в розчині хлорки? Певно, що ні. А тому ретельно обирайте м’ясо перш, ніж його придбати. Найкраще купувати м’ясо у фірмовій упаковці, а не в тій, що фасує сам магазин. Адже підробити фірмовий пакунок не вдасться, а от перемивати по кілька разів товар та фасувати його наново – запросто! Сподіваємося, що в «Кварталі» з цим не грішать.

Молочна вітрина виявилася охайною. Але  чому таке різне ставлення до різних продуктів? Продавці – продуктові расисти?

Біля рукомийника, до котрого може підійти будь-яка людина, яка заблукала в магазині (адже огородження тут ніякого немає !) – розмістилося кілька губок для посуду: ліворуч масні та попсовані, а праворуч новенькі, ніби щойно покладені. Чому не викидають непридатні губки? Може колекціонують? Все інше виглядає доволі чисто: прибрана робоча поверхня, вимитий ніж та чистий рукомийник.

До дверей службового входу веде стежка з краплин крові якогось бідолашного… півня чи курки. Невже складно виділити дві хвилини, щоб прибрати те, що явно не надихатиме покупців?

Вітрини-холодильники з мороженими-перемороженими продуктами. Все виглядало достатньо пристойно, поки не наткнешся на рибу. Місиво з тушок мертвих рибин. Половина з яких упаковані в плівку, а половина кинута просто так (видно, ці в чомусь завинили). Бідна риба має неприємний жовтуватий відтінок. Не питайте мене, чим вона «хворіє». Я не знаю, але точно знаю, що такий продукт я б ніколи не купила. На ній ні стікера, ні цінника, а отже, ніде не вказані і якісь терміни зберігання… Рекомендують зберігати рибу в замороженому вигляді протягом 3-6 місяців (в залежності від способу заморозки ). А якщо рибу ще й кілька разів заморожували-розморожували, то під час цих маніпуляцій на ній могли оселитися бактерії.

Ще однією несподіванкою став возик з бананами певно що нового сорту: чорнявими.  Навіщо цей віз стоїть в торгівельній залі? Невже пропонують людям придбати таку екзотичну новинку за низькою ціною? Сподіваємося, що ні, та що начиння цього возику підготували для списання.

Навіть на касі чекають сюрпризи. Дівчата, що розраховувалися у продавщиці навпроти, помітили, що їм пробили не дві одиниці товару, а три. Реакція була прийнятна: дівчат попросили показати чек та, напевно, повернули їм кошти. А чи багато буває за день тих, хто не помічає зайвих позицій в чеку?

Можливо даний випадок – одиничний. Не знаємо напевно, але про всяк випадок застерігаємо: не полінуйтеся перевірити свій чек! Це стосується будь-яких покупок будь-де.

Тетяна ОВСІЄНКО

2 коментарів до "Супермаркет «Квартал»: просто низька охайність"

  1. Орина Маркевич | 30.03.2018 at 08:59 | Відповіcти

    Така ситуація не тільки в магазині на пр. Миру. На Великій Бердичівській (біля міськради) та біля 33-ї школи ситуація така сама. Навіть можна ставити одне і писати різні адреси. Там точно так само може бути овочевий смітник з напівгнилими бананами, старою капустою і зеленню, іншими мало привабливими дарами природи. Ситуація з мясом один в один – криваві калюжки стікають по прилавку на підлогу. Я би ще додала до цього списку відділ, де продають торти, сольону рибу з відер (оселедець, скумбрію і т.д.), і ковбаси. Такий точно є в магазині біля 33-ї школи. Інколи там лежить таке жахіття, що страшно дивитись, не то що купувати.

  2. То Ви ще не бачили там акційних курячих філейок та стегенець. Ото треш! В цьому магазині радує лише те, що більшість продавчинь цілком адекватні люди. Особисто мені якщо продукт не свіжий не радять його купувати. Але чому не свіжі продукти на полицях? Оце уже досить серйозна проблема.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*