На продуктових ринках Житомира та області вже торгують кавунами та динями, які привезли з Херсонської області.
Головна небезпека таких баштанних культур – це суттєві перевищення показників допустимого рівня вмісту нітратів.
Згідно офіційної інформації, яку оприлюднила прес-служба Головного Управління Держспоживслужби Житомирщини відомо, що у період з 28-го червня 2019 по 5-е липня 2019 року фахівці лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи регіону не допустили до реалізації на ринках 1022 кілограма продукції, яка, згідно первірки, містить велику кількість нітратів, а саме:
- кавуни – 45 кілограм,
- дині – 897 кілограм,
- інше -80 кілограм.
Відзначимо, що допустима доза нітратів для дорослої людини становить 5 мг на 1 кг маси тіла, а в добовому раціоні харчових продуктів вміст нітратів не повинен перевищувати 450–500 мг/кг норми.
А ми нагадаємо, як понад 4,5 тонн овочів не допустили до реалізації на житомирських ринках.
Будьте першим, хто прокоментував "У Держспоживслужбі розповіли чи можна їсти кавуни та дині, які з’явились в реалізації на ринках Житомирщини"