Житомирські господині почали масово скуповувати овочі, намагаючись зробити раціон родини більш поживним та збагаченим вітамінами. При цьому, більшість з них навіть не здогадується, яку небезпеку може нести салат зі смачних та свіжих овочів, за якими ми так скучили узимку.
Лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи на “Житньому” розпочала перевірку продукції, яку можна придбати на прилавках базару, на вміст нітратів, – пише ЖитомирІнфо.
За словами завідувача лабораторії Євгена Давидова, найбільший вміст небезпечних сполук наразі зафіксовано у кабачках.
“З 1 травня, коли ринок розпочав свою роботу після тривалого карантину, нам вдалося перевірити близько 890 зразків овочів. Було виявлено 11 перевищень по кабачках, 2 перевищення – по червоних буряках, одне перевищення у редьці. Йде мова саме про перевищення вмісту нітратів в овочах. Радіологічні показники в нормі”, – розповів Давидов.
Загалом лабораторією було забраковано в районі 120 кілограмів свіжих овочів: з них 97 кг – це кабачки, 15 кг – буряки червоні та приблизно 8 кг редьки.
Також фахівець наголосив, що продукція, котра була забракована, продажу не підлягає. Її в обов`язковому порядку знищують за межею базару.
Нагадаємо, як вплинув карантин на фермерів.
Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі на “Житньому” утилізували понад 120 кг овочів через підвіщений вміст нітратів"