Сьогодні, 3 жовтня, в рамках другого Форуму регіонів України та Білорусі проходить ЕКО ФОРУМ на базі Житомирського національного агроекологічного університету.
На ЕКО ФОРУМІ були представлені зразки білоруської та української харчової продукції. Учасників та гостей форуму щедро пригощали медом, м’ясними виробами, різними видами кефірів та сирів, а також були представлені вироби з воску та солом’яні рукоділля.
«Питання, які сьогодні розглядаються на Форумі, дуже важливі, як для України, так і для Білорусі, адже у нас є спільні проблеми. Значна частина території України та Білорусі це поліський регіон, тому ми маємо спільні екологічні проблеми, що пов’язані з хворобами та всиханням лісів, проблеми радіаційної забрудненості, питання про заповідність права, актуальне у всьому світі питання органічного виробництва продукції та чистої питної води і її запасу. Спільні дослідження ведуться протягом багатьох років з науковцями та освітніми установами Білорусі, але в рамках сьогоднішнього Форуму є можливість зібрати дані з різних напрямків з обох країн та обмінятися досвідом. Основним завданням сьогоднішнього ЕКО ФОРУМУ є започаткування подальшої тісної співпраці на конкретних проектах. Наразі вже заплановано підписання угоди між українським Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді та аналогічною установою з Білорусі. Також зараз відбудеться підписання угоди про співпрацю між нашим Дунайським заповідником та Поліським державним радіаційно-екологі́чним заповідником в Білорусі. ЕКО ФОРУМ дає можливість встановити ще більш тісні зв’язки та намітити конкретні напрямки співпраці й проекти в науковій, освітній та практичній сфері» — зазначив ректор ЖНАУ Олег Скидан.
У ФОРУМІ взяли участь близько сотні фахівців з України та Білорусі.
Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі проходить ЕКО ФОРУМ регіонів України та Білорусі (ФОТО)"