Українські експерти розповіли про ріст цін на свинину

Згідно даних інфляційного барометра, які були оприлюднені напередодні відомо, що з початку 2019 року свинина стала дорожче більш ніж на 10%.

Станом на сьогоднішній день середня вартість кілограму свинини вартує українцям близько 114,4 гривень, – пише УНН.

Відзначимо, що більша частина харчових продуктів, які входять у список “соціальних”з початку поточного року суттєво подорожчала.

Так, борошно зросло в ціні на 15,2% – до 15,4 гривень, за кілограм ковбаси потрібно викласти – на 16,08%, до 200,5 гривень за кілограм, рис став більшим у ціні на 11,4%, до 30,1 гривень за кілограм, сир м’який – на 5,6%, до 138,1 гривень за кілограм, картопля стала дорожчою на 100,8%, до 20,9 гривень за кілограм.

Також, з початку 2019-го в державі подешевшало сало – на 1,9%, до 128,4 гривень за кілограм, буряк – на 44,7%, до 7,6 гривень за кілограм, капуста – на 64,7%, до 9,1 за кілограм, олія – на 0,5%, до 36,1 гривень за літр.

Нагадаємо, що експерти прогнозують здорожчання цукру в Україні.

Будьте першим, хто прокоментував "Українські експерти розповіли про ріст цін на свинину"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*