COIN24 old
1X FAN models

Житомирщина урожайна: їмо бараболю і не клянемо долю (ФОТО)

Житомирщина урожайна: їмо бараболю і не клянемо долю

З початку серпня на Житомирщині розпочали збір картоплі нового урожаю. Цією культурою в області засаджено майже 98 тисяч гектарів. При цьому лише 2% – це поля сільськогосподарських підприємств, а решта – приватні допомогосподарства.

22 сільськогосподарські підприємства регіону під картоплю виділили від одного до 400 га. При цьому мають різні сорти картоплі, у тому числі таку, з якої виготовляють чіпси.

До слова, у 2023-му Житомирщина стала лідером в Україні з вирощування картоплі, зібравши понад 2 млн тон, у той час як найближчий результат у сусідньої Хмельниччини – 1 млн 980 тисяч тонн.

Для читачів сайту “Житомир таймс” ми підготували тематичний картопляний фоторепортаж з городу селян на Любарщині. Цьогоріч родина вирощувала три сорти – “Агрія”, “Санте”, “Белла Роса”, збір яких проводить по мірі дозрівання – спершу картоплю підоріюють (вручну, з допомогою коня і плуга), далі збирають на купи, щоб просохла, а після сортують і відправляють на зберігання у погріб.

Юлія Демусь

Відпочинок за містом: колекція кактусів та косариків, фруктовий сад і пасіка Сергія Грузінського поблизу Житомира

Безкрайні лани під блакитним небом: закінчення жнив на Житомирщині (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирщина урожайна: їмо бараболю і не клянемо долю (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*