У січні 2022 року Юлія Сачук із Романова створила в соцмережі Інстаграм сторінку «baker.yli», де публікувала безкоштовні покрокові рецепти різних домашніх солодощів і десертів та відео з їх приготуванням. Це все задумувалося як кулінарний блог, але нині дівчина розвинула справу і вже виготовляє печиво та зефір на замовлення, а увесь прибуток передає на підтримку ЗСУ.
Розповідає, що кондитером мріяла бути ще з 8 класу, але вагалася, тож шукала інші заняття – вчилася грати на гітарі, писала статті, цікавилася журналістикою. Нині вона здобуває вищу освіту в ДУ «Житомирська політехніка» (четвертий курс, спеціальність «Менеджмент»), але планує покращувати навики у кондитерській сфері. У «Perig school», яку заснувала професійна кондитер Євгенія Періг, Юлія пройшла курс «Кондитер-початківець», та зупинятися на цьому не планує і прагне удосконалювати вміння, продовжуючи навчатися і здобуваючи досвід.
В асортименті «baker.yli» від Юлії Сачук – імбирне печиво з горіхами, шоколадом, звичайне і з мускатним горіхом, ванільне печиво, печиво з молочним шоколадом та горіхами, яблучний і вишневий зефір. Печиво фасує у пакування по 120, 140, 160, 200, 220 г, зефір – 270 та 280 г. Усі крафтові смаколики приготовані з любов’ю із найкращих продуктів, якісні та свіжі. Зазвичай виконує замовлення на наступний день, але буває, що може встигнути і на вечір. Замовлення віддає лише з рук в руки – у Романові або у Житомирі, коли буває тут по справах, по що повідомляє підписників завчасно. Поштою не відправляє, адже нема гарантії, що все дістанеться у цілісному вигляді.
«Кондитерською справою я захоплююся вже давно. Пам’ятаю, пробувала щось випікати спочатку за маминими, а потім за рецептами з інтернету. Все виходило досить смачно, хоча зусиль я не прикладала багато чи просто не помічала цього, адже отримувала задоволення від процесу і були приємно чути схвальні відгуки рідних. Це й було передумовою того, чим я займаюся зараз. Не позиціоную себе як професійний кондитер і до цього мені ще далеко, але продовжую наполегливо працювати і розвиватися в цьому напрямку, – каже 20-річна Юлія Сачук. – Приготування кондитерських виробів – моє хобі, але сподіваюся, що стане основною сферою діяльності.
Я можу робити те, що мені подобається і заробляти завдяки цьому, а на даному етапі – донатити на потреби військовослужбовців. Коли почалася повномасштабна війна, були думки, що роблю замало, аби підтримати наших захисників на фронті. Через проблеми зі здоров’ям поповнити лави ЗСУ я особисто не можу, тому шукала інші способи якось допомогти. Спершу планувала, що збиратиму усю суму, виручену від виконання замовлень за місяць, а потім переказуватиму її волонтерам, організаціям чи фондам, але виходить, що доначу після кожної оплати. З цих коштів вираховую лише те, що було витрачено на продукти, тобто їх собівартість, а прибуток – на благодійність.
Маю у друзях багато волонтерів та військових, тому допомагати є кому – на придбання аптечок, дронів, транспортних засобів. Навіть якщо сума незначна, я завжди нагадую собі, шо нема маленьких донатів і кожна гривня для загального збору важлива. Отримую від замовників слова вдячності, їм подобається моя випічка і зефір, а отже я на правильному шляху. Рідні та коханий мене підтримують також. Це мотивує не зупинятися. Поки канікули, маю більше часу на улюблену справу, коли повернусь до навчання, доведеться якось поєднувати».
Юлія додає, що меню розробляла з урахуванням доступності продуктів, оскільки проживає у містечку і не все може бути у наявності, а доставка поштою – додаткові фінансові витрати і час на очікування. Втім, розширення асортименту передбачається: більше смаків зефіру та видів печива, бенто тортики.
Юлія Демусь
Будьте першим, хто прокоментував "Зроблено з любов’ю: Юлія Сачук готує печиво і зефір на замовлення, а прибуток віддає на ЗСУ (ФОТО)"