У Житомирі почали реконструкцію Мистецьких воріт “без воріт”

Кілька днів тому на Мистецьких воротах у Житомирі почали реконструкцію. Виконавцем, згідно тендерних торгів, обрали компанію ТОВ “УК “Комфорт-Буд”  з вартістю виконання робіт  6 млн 991 тис грн. Власниками фірми є житомиряни Василь Ткачук та Олександр Петровський, а керывник фірми – Станіслав Балакішев, по сумісництву й засновник та голова Житомирської районної організації політичної партії “Об’єднання самопоміч”. 

Крім “Комфорт-Буд”, у тендері брало участь також дві інші компанії: приватне підприємство “Тепло-Інвест” з ціною 6 млн 990 тис грн, яке пізніше дискваліфікували через те, що “учасник процедури закупівлі не відповідає встановленим абзацом першим частини третьої статті 22 Закону вимогам до учасника відповідно до законодавства” та ТОВ “Комтех Полісся” з вартістю виконання робіт в 7 млн 116 тис 630 грн.

“Два тижні тому ми провели  тендер з реконструкції Мистецьких воріт. Підрядна організація переможець ТОВ “Комфорт-Буд”. Загальна вартість сім мільйонів. На цей рік виділено фінансування в сумі 4 млн. Роботи вже розпочалися, проведено монтажні роботи. З того, що планується – це заміна твердого покриття, нове освітлення, озеленення, зони відпочинку, декоративні елементи на самому майдані. Це будуть або якісь статуї, або скульптури, щоб відтворити той стан Мистецьких воріт, як це було колись”, – розповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Архітектурна споруда, що попереду Мистецьких воріт, не задіяна: 

“Це пам’ятка місцевого значення, в другому проєкті буде відреставрована та пофарбована. Вона зараз більш-менш в належному стані. Ми починали реконструкцію від неї і до кінотеатру “Урожай. 

Майданчики на Мистецьких воротах поки не плануються. Там вони вже були збудовані раніше. Можливо, з протилежної сторони щось буде, там є вільна земельна ділянка, але це питання ще поки не на часі. 

Термін виконання – до вересня наступного року, але все залежатиме від погоди. Поки що на всі листи наших комунальних підприємств там ніяких зауважень немає. Комунікації там немає, Обладнання ті, які були, вони замінюють”, – пояснив Глазунов.

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі почали реконструкцію Мистецьких воріт “без воріт”"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*