1150 гривень за голос: викрито схему підкупу виборців у Житомирі

В обласному центрі Житомирщини спостерігачі громадянської мережі “Опора” розкрили схему підкупу виборців. Мешканцям Житомира пропонували 1 150 грн за копії документів та голос на виборах київського міського голови.

Про це повідомив обласний координатор ГМ “Опора” Тарас Чмут, – передає Суспільне.

Зі слів активіста, за наявності копій документів, зловмисники могли змінювати місце голосування громадян:

“Таким чином можна змінювати виборчу адресу, а далі виборець може прийти в Житомирі проголосувати, а його  не буде у списку – він буде у списку в столиці внаслідок зміненої адреси. Зібрання без слідів 10000 виборців, переміщення їх із Житомира або іншого міста до Києва, аби вони там непомітно віддали за декого свій голос – майже нереально, однак певна схема дає якесь число голосів, інша ж – відбирає певне число голосів, ще деяка схема також дещо робить – отже це все разом може привести до перемоги кандидата”.

Правоохоронцями по факту підкупу виборців вже відкрито кримінальне провадження. Прес-офіцер ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко розповіла, що поліцейські вже опитали авторів дописів у соцмережі та наразі шукають осіб, які намагались продати копії власних документів.

Нагадаємо, як на Житомирщині жінка ховала брата-злочинця та намагалася підкупити поліцейського.

Будьте першим, хто прокоментував "1150 гривень за голос: викрито схему підкупу виборців у Житомирі"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*