Тортури, вбивства, обмін полоненими – розвідка про злочини в Оленівці

Цієї ночі рашисти обстріляли колонію у тимчасово захопленій Оленівці, де утримувалися військовополонені захисники України. В українській розвідці пояснили, навіщо це було зроблено.

Офіцер розвідки звернув увагу, що цей обстріл стався менш ніж через добу після того, як з’явився страшний відеодоказ тортур, які використовують окупанти щодо українських воїнів.

«На росії зрозуміли, що це матиме серйозні наслідки. Після цього і відбулася цинічна кривава провокація з військовополоненими», – коментує він.

Ще одна з версій – удар по колонії в Оленівці був завданий для залякування українських захисників, зокрема, щоб деморалізувати їх. Також такою цинічною провокацією росіяни могли вирішити зірвати новий обмін полоненими.

«У ситуації, що склалася, комусь дуже не хочеться віддавати наших людей. І таким злочинним методом вони спробували “вирішити проблему”», – вважає офіцер.

Натомість, русня звинуватила у обстрілі ЗСУ.

«Така заява росіян – цинічна брехня. Її мета не лише прикрити власний воєнний злочин, а й перекласти всю провину на Україну. Тим більше, що завдання ударів можна відстежити. Є об’єктивні засоби контролю», – наголосили у відомстві.

Втім, на думку місцевих жителів, це був не обстріл. За однією з версій, всередині будівлі взірвали щось. Про це свідчить характер розташування обгорілих тіл. Вірогідно полонені вже були мертві, можливо там стався бунт. І щоб приховати сліди – зробили вибух.

Джерело: «OBOZREVATEL»

Нагадаємо, «Азов» оголосив полювання на росіян, які стратили полонених військових.

Будьте першим, хто прокоментував "Тортури, вбивства, обмін полоненими – розвідка про злочини в Оленівці"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*