Новим головою Нацбанку України став Андрій Пишний

Верховна Рада призначила головою Національного банку Андрія Пишного. За відповідну постанову проголосували 290 нардепів.

Більшу частину своєї кар’єри 47-річний банкір пропрацював в Ощадбанку. Більше того з жовтня 2014 до листопада 2020 року був його очільником.

Відомо також, що деякий час Андрій Пишний працював і у керівництві “Укрексімбанку”, а у 2007-2009 роках був заступником секретаря РНБО.

В кулуарах Андрія Пишного називають людиною Яценюка та Єрмака, які до того ж приходяться банкіру кумами. Саме будучи у команді Яценюка, Пишний став нардепом у 2012 році, а після об’єднання “Фронту змін” та “Батьківщини” в 2013 був обраний заступником керівника “Батьківщини”.

Разом з тим, банкір відомий своєю допомогою людям з порушеннями слуху. Сам Пишний у 34 роки частково втратив слух. Тоді він створив громадське об’єднання “Відчуй”, яке допомагає адаптації людей, які втратили слух або народилися з вадами слуху. Будучи керівником “Ощадбанку” саме він ініціював створення перших у Східній Європі банківських відділень, адаптованих для людей з особливими потребами.

Відомо також, що від початку війни Пишний входить до складу так званої групи Єрмака — Макфола, яка займається розробкою санкцій проти рф.

Нагадаємо, що 4 жовтня голова Нацбанку Кирило Шевченко повідомив про свою відставку через погіршення стану здоров’я. А вже згодом НАБУ та САП повідомили йому про підозру у справі Укргазбанку.

Будьте першим, хто прокоментував "Новим головою Нацбанку України став Андрій Пишний"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*