Через велику кількість переселенців у Житомирі майже неможливо зняти житло – Сухомлин 

Із самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого, Житомир прийняв чималу кількість переселенців. Люди продовжують їхати до Житомира з «гарячих» точок. Через це по місту майже неможливо зняти квартиру, а вартість оренди зросла в декілька разів. 

Міський голова Сергій Сухомлин розповів, як місто планує діяти, якщо кількість переселенців збільшуватиметься. За його словами, уже закупили близько 600 ліжок, щоб облаштувати пункти, де можна буде розмістити біженців: 

«По переселенцям – у нас ситуація змінилася кардинально. Зараз більшість з них живуть у Житомирі у родичів, знайомих, ну і оренда квартир. За останні декілька місяців вже майже неможливо зняти квартиру. Ціни на квартири дуже зросли. Це говорить про те, що дуже велика кількість людей приїжджає в Житомир перезимувати.

І ми облаштували 26 пунктів обігріву, очікуємо найближчим часом отримати ліжка, для того, щоб розвернути там і пункти обігріву, і пункти по прийому біженців. Вони будуть в школах, якщо конкретніше – в спортзалах. Ми розуміємо, що ситуація в інших містах України – на сході, півдні, може бути набагато гірше. Тому ми закупили близько 600 ліжок, щоб у разі чого, розмістити переселенців».

Він також додав, що наразі у Житомирі зареєстровано більше 11 000 переселенців:

«Зараз у нас 11 200 переселенців. Ми розуміємо, що не всі реєструються, їх значно більше. У нас по Житомиру і кількість транспорту збільшилася, і оренда квартир – теж показник. При цьому в Житомирі зараз населення близько 220 000. І то, ми робимо такі висновки тільки по показникам по споживанню води. Точну кількість назвати складно».

Нагадаємо, у Прозорому офісі запрацювала кімната кризової психологічної допомоги для переселенців.

Будьте першим, хто прокоментував "Через велику кількість переселенців у Житомирі майже неможливо зняти житло – Сухомлин "

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*