1X FAN models
COIN24 old

У Житомирській міській раді пояснили появу піни у воді річки Тетерів

У Житомирській міській раді пояснили появу піни у воді річки Тетерів

Останні дні на річці Тетерів у Житомирі з`явилося багато піни. Це викликало неабияке занепокоєння серед містян. Містом поповзли чутки про екологічну катастрофу. Сьогодні, 13 квітня, у Житомирській міській раді спростували інформацію про екологічну загрозу та пояснили причину вказаного явища.

З метою роз’яснення ситуації повідомляємо, що враховуючи інтенсивність опадів, які призвели до потрапляння значної кількості стічних вод з лісів, полів і т.д. до річки Тетерів та з метою запобігання руйнування гідроспоруди водосховища «Дениші» від натиску води, КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради здійснюється заходи по пропуску води нижче за течією, в результаті чого відбувається природне насичення води киснем, що призводить до утворення значної кількості піни.

Одночасно інформуємо, що працівниками відділу екології та природних ресурсів міської ради здійснено виїзд до греблі де візуально встановлено, що утворення піни відбувається в результаті аерації,

– йдеться у повідомленні ЖМР.

Водночас з метою перевірки фахівці КП “Житомирводоканал” здійснили відбір проб води для проведення відповідних лабораторних досліджень. Про ситуацію для подальшого спостереження повідомлено всі відповідні служби.

Наразі, за інформацією екологів, загрози довкіллю та здоров’ю людей немає.

Нагадаємо також, що через забруднення річки Тетерів неочищеними стоками, слідчі оголосили про підозру екскерівнику КП “Житомирводоканал” Андрію Нікітіну.

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирській міській раді пояснили появу піни у воді річки Тетерів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*