Правоохоронці викрили злочинне угрупування, яке заробляло на виготовленні психотропів 2 млн грн щомісяця

Днями правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої спеціалізувалися на виготовленні та збуті психотропної речовини «Альфа-PVP». До складу групи входило четверо мешканців Хмельниччини, а лідером угруповання виступав 34-річний чоловік. Для маскування своєї діяльності він винаймав закинутий будинок в одному із сіл Житомирщини, де обладнав нарколабораторію з виготовлення «Альфа-PVP».

За синтез психотропів відповідав 35-річний член угруповання, який мав знання та уміння роботи з хімічними сполуками. Лідер угруповання повністю забезпечував лабораторію необхідним обладнанням та прекурсорами, а її потужності дозволяли виготовляти щонайменше 3 кг «Альфа-PVP» щомісяця.

Готовий товар зловмисник пересилав до Хмельницького, де ще двоє членів угруповання фасували його та збували по всій країні. Наркоугрупування розповсюджувало заборонені речовини виключно гуртовими партіями через пошту та «мастер-клади» – великі закладки. Фігуранти пропонували свою продукцію на власному Телеграм-каналі, який адміністрував лідер угруповання, а придбати заборонені речовини можна було лише за криптовалюту. Таким чином злочинці заробляли щомісяця щонайменше два мільйони гривень.

В результаті девʼяти санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили:

  • майже 5 кг вже готового «Альфа-PVP»
  • 65 л «Альфа-PVP» у рідкому стані на етапі синтезу, а також амфетамін та канабіс
  • майже 9 л прекурсорів та інших речових доказів.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 10 мільйонів гривень.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Окрім того, лідеру угруповання та хіміку додатково вручено підозру за організацію та утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 2 ст. 317 КК України). Трьом фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Процесуальні рішення відносно ще однієї учасниці угруповання будуть прийматися після надходження результатів експертних досліджень.

Тепер учасникам наркокартелю загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо також, що у одній з багатоповерхівок Житомира правоохоронці виявили лабораторію з виготовлення психотропу.

Будьте першим, хто прокоментував "Правоохоронці викрили злочинне угрупування, яке заробляло на виготовленні психотропів 2 млн грн щомісяця"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*