1X FAN models
COIN24 old

Федоров анонсував тисячі дронів дальньої дії, які зможуть вдаряти по росії

Федоров анонсував тисячі дронів дальньої дії, які зможуть вдаряти по росії

Україна в 2024 році виготовить тисячі безпілотників великої дальності, здатних завдавати удари по росії. Україна також вже має до 10 компаній, які виготовляють безпілотники, здатні досягти москви та санкт-петербурга. Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Категорія безпілотних літальних апаратів-камікадзе великої дальності зростає з радіусом польоту 300, 500, 700 і 1000 кілометрів. Два роки тому цієї категорії не існувало… взагалі», – зазначив міністр.

За його словами, нещодавня серія ударів на нафтових об’єктах продемонструвала успіхи уряду у швидкій дерегуляції ринку дронів і збільшенні фінансування для нього, при цьому держава виступає як венчурний інвестор.

Федоров повідомив, що близько 2,5 млн дол. було виділено стартапам у сфері військових технологій через ініціативу BRAVE1, започатковану урядом 2023 року. Цього ж року цю суму планується збільшити приблизно вдесятеро.

«Будемо боротися за те, щоб фінансування ще більше збільшилося», – сказав очільник Мінцифри.

Більшість виробників дронів в Україні є приватними. Федоров сказав, що лише одна з 10 компаній, чиї дрони можуть літати аж до регіонів навколо москви чи санкт-петербурга, була державною.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації закликав українців виготовляти дрони власноруч дома.

Будьте першим, хто прокоментував "Федоров анонсував тисячі дронів дальньої дії, які зможуть вдаряти по росії"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*