coin24 crypto exchange
1X FAN models
Stay with Ukraine
Stay with Ukraine
1xfan manager
coin24 crypto exchange

Житомирські дітлахи опановують керування безпілотниками (ФОТО)

Житомирські дітлахи опановують керування безпілотниками

Учні одного з позашкільних навчальних закладів Житомира майстерно володіють дронами. Діти стверджують, що дрони – це не просто іграшка, а серйозна техніка. Одним з напрямків роботи робототехнічного гуртка є пілотування безпілотників. Тут також займаються легоконструюванням, програмуванням та розробкою на платформі Arduino.”Основи польоту” вивчаються дітьми від 4-го класу до 11-го. Ігор Курко, керівник гуртка та вчитель інформатики з одного з житомирських ліцеїв, показує навчальний дрон Tello DJI. Цим дроном, за його словами, найлегше керувати через стабілізацію у горизонтальному положенні. Для керування використовуються телефон і пульт.

Дев’ятирічний Ярослав Кузьмич, який приєднався до гуртка лише кілька місяців тому, вже майстерно керує дроном, виконуючи різноманітні трюки.FPV-дрони є складнішими. Їх вивчають учні старших класів. Починають з симуляторів, потім переходять до керування реальними дронами за допомогою пульта і спеціальної програми.”Керування FPV-дроном – дуже чутливе. Якщо дитина зможе ним володіти, вона вже може вважати себе досвідченим пілотом”, – розповідає інструктор.

Шістнадцятирічний Дмитрій Пеньківський налаштовує окуляри для перегляду зображення з камери дрона на комп’ютері.”Якщо це не симулятор, через окуляри я бачу зображення з камери дрона. Це дозволяє пілоту, що носить окуляри, керувати дроном на відстані, сидячи всередині приміщення”, – пояснює Ігор.

Директор навчального закладу Володимир Васьківський зауважує, що наразі на трьох локаціях займаються 90 дітей у гуртках з дронами. Є шість навчальних дронів, але планується розширення бази через підвищений інтерес до такої освіти. Батьки часто приводять своїх дітей на заняття вже зі своїми дронами. У майбутньому планується навчання дітей також складати дрони.

ФОТО: ТАРАС ОРЕШНІКОВ

На Михайлівській за донат щовихідних продають вироби ручної роботи – збирають на основи для масксіток (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Житомирські дітлахи опановують керування безпілотниками (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*