1X FAN models
COIN24 old

Укренерго: цього місяця вимірювання фактичного рівня споживання не буде

Укренерго: цього місяця вимірювання фактичного рівня споживання не буде

Нагадаємо, що з 9 по 24 липня НЕК «Укренерго» планувало проводити вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області. З цієї причини 11 липня на Житомирщині не мали вимикати електроенергію.

Однак, враховуючи суттєве підвищення температури повітря, і, як наслідок, зростання дефіциту в енергосистемі цього місяця Укренерго скасувало такі заходи.

“Режимні виміри в літній період будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря. Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами,”

– зазначають в Укренерго.

Сьогодні ж, 9 липня, обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. За прогнозом, з 05:00 до 14:00 – Житомиробленерго застосовуватиме 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень, в інші години – 3 черги.

Загалом, споживачі кожної області поділені на 6 черг. Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання в областях відрізняється за обсягами, оскільки залежить від обсягу споживання критичної інфраструктури, та кількості промислових підприємств, які імпортують більше 80% обсягу свого споживання.

Скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно – визначає Диспетчерський центр «Укренерго» для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні.

Умовно, 1 черга графіків – 4 години обмежень за добу, 2 черги – 8 годин обмежень за добу, 3 черги – 12 годин обмежень за добу, 4 черги – більше 12 годин обмежень за добу. Але як протягом доби розподілити це навантаження – розраховують обленерго та формують відповідні графіки для кожного регіону.

Інформацію про те, який графік погодинних відключень у нашій області можна переглянути на офіційному сайті Житомиробленерго.

Будьте першим, хто прокоментував "Укренерго: цього місяця вимірювання фактичного рівня споживання не буде"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*