COIN24 old
1X FAN models

Малинському ліцею суд повернув укриття незаконно захоплене приватним підприємцем

Малинському ліцею суд повернув укриття незаконно захоплене приватним підприємцем

На Житомирщині прокуратура добилася повернення Малинському ліцею з неправомірної оренди укриття, вартістю 9 млн грн. Про це повідомила прес-служба Житомирської обласної прокуратури.

“За позовом ювенального прокурора Коростенської окружної прокуратури розірвано договір оренди підвального приміщення – укриття площею 313 м2 та зобов’язано підприємця повернути його у користування Малинському ліцею № 1 імені Ніни Сосніної,”

– йдеться у повідомленні.

Вказаний підвал навчального закладу ще у 2014 році, за договором, було надано в оренду приватному підприємцю, який обладнав у приміщенні комерційний спортивний клуб.

Однак ювенальний прокурор встановив, що підвал ліцею включений Малинською міською радою до переліку найпростіших укриттів. Відповідно, при потребі, має безперешкодно використовуватися за призначенням.

Однак сторони не обумовили, у разі виникнення таких обставин, його повернення орендодавцю та використання як укриття для ліцеїстів.

З початком повномасштабної війни оренда укриття спричинила труднощі освітньому процесу. Зокрема, неможливо було організувати одночасне безпечне навчання для усіх ліцеїстів, через що частина навчалася дистанційно. Це, у свою чергу, ускладнило здобуття ними знань.

До того ж, діти змушені навчатися в укритті між спортобладнанням, оскільки недобросовісний орендар зайняв більшу площу, аніж зазначена у договорі.

При цьому попри такі обставини, підприємець відмовився вивільнити підвал.

Тому окружна прокуратура звернулася з позовом до Господарського суду Житомирської області, який визнав вимоги законними.

Нагадаємо також, що на Звягельщині директорку одного з ліцеїв підозрюють у розтраті понад 200 тисяч гривень при ремонті шкільного укриття.

Будьте першим, хто прокоментував "Малинському ліцею суд повернув укриття незаконно захоплене приватним підприємцем"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*