COIN24 old
1X FAN models

Бізнес на інвалідності: у Житомирі перед судом постануть завідувач відділенням однієї з міських лікарень та його спільник

Бізнес на інвалідності: у Житомирі перед судом постануть завідувач відділенням однієї з міських лікарень та його спільник

У березні цього року житомирські правоохоронці викрили 29-річного завідувача відділенням одного з медичних закладів і його «бізнес-партнера» на хабарництві. Обох було затримано під час отримання хабаря на суму 1,5 тисячі доларів. В таку вартість входило фіктивна документація про стаціонарне лікування пацієнта та вплив на позитивне рішення МСЕК. 

В результаті слідчих дій правоохоронці зібрали докази причетності лікаря та його пособника до отримання та вимагання хабаря. Було встановлено, що завідувач відділення запевнив пацієнта у своїй впливовості на членів медико-соціальної експертної комісії. Однак він уточнив, що позитивне рішення можна отримати лише за умови сплати грошової винагороди в розмірі 1,5 тисячі доларів.

Поліцейські задокументували отримання хабаря 42-річним спільником лікаря, а гроші вилучили. До того ж, правоохоронці встановили причетність медика до складання та видачі фіктивної медичної документації начебто про проходження пацієнтом стаціонарного лікування: ця умова є обов’язковою підставою для встановлення групи інвалідності.

Обом фігурантам інкриміновано ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України.

Крім того, лікаря обвинувачують також у вчиненні правопорушень:

  • складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України),
  • одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення дій в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, з використанням наданого йому службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

Нині обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

За вчинене обом чоловікам загрожує від трьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо також, що у Житомирі на хабарі затримали лікаря ВЛК.

Будьте першим, хто прокоментував "Бізнес на інвалідності: у Житомирі перед судом постануть завідувач відділенням однієї з міських лікарень та його спільник"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*