1X FAN models
COIN24 old

У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова

У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова

Вчора, 24 серпня, в парижському аеропорту Ле Бурже правоохоронці затримали, а потім заарештували творця і власника Telegram Павла Дурова.

Основна претензія до бізнесмена – зашифровані повідомлення в месенджері Telegram.

«Протягом багатьох років Telegram став платформою №1 для організованої злочинності»,

– наголошують французські правоохоронці.

Окрім того, Дурова звинувачують у тероризмі, шахрайстві, обороті наркотиків, участі у відмиванні грошей, педофільському контенті тощо.

Наразі відомо, що французькі спецслужби домагатимуться доступу до листування, пов’язаних із злочинними спільнотами та санкційними компаніями та особами.

Оскільки запит на розшук Дурова зробило управління по боротьбі зі злочинами щодо неповнолітніх, бізнесмену загрожує максимальна стаття ув’язнення. Попередньо, до 20 років за гратами.

У європейських ЗМІ вже заявили, що Франція може використати судовий процес над Дуровим, щоб запровадити санкції ЄС проти Telegram.

Водночас після оприлюднення інформації про затримання власника Telegram на росії здійнялася справжня істерія. рашистські ропагандисти і навіть чиновники почали заявляти, що це загроза національній безпеці рф і, мовляв, вони готові обміняти Дурова на будь-яку іншу персону. Однак у Франції миттєво відреагували, наголосивши, що засновник Telegram є громадянином Франції, а відтак жодному обміну не підлягає.

В свою чергу джерела в оточенні Павла Дурова зазначили, що вражені рішенням французької влади, і стверджують, що це «особиста вендетта Макрона». При цьому в компанії Дурова наголосили, що у Telegram є затверджений на випадок арешту засновника план дій. У чому саме він полягає, не зазначалося, проте повідомляється, що компанія поки що зможе продовжити існувати і виконувати свої завдання.

Нагадаємо також, що весною Telegram заблокував низку офіційних українських чат-ботів для передачі даних.

Будьте першим, хто прокоментував "У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*