COIN24 old
1X FAN models

білорусь стягнула війська до північного кордону України

білорусь стягнула війська до північного кордону України

білорусь під виглядом навчань зосередила значну кількість військ біля північного кордону України. Про це заявили в Міністерстві зовнішніх справ України.

Тож аби уникнути провокацій та застерегти сусідню країну від необдуманих кроків МЗС України надіслало звернення до білоруських колег.

“Закликаємо посадових осіб білорусі не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили — припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.

Застерігаємо, що у разі порушення кордону, Україна використає всі необхідні заходи для самооборони, і всі скупчення військ, об’єкти та шляхи постачання в Білорусі стануть законними цілями для ЗСУ,”

– йдеться у заяві.

Водночас білоруські партизани закликають не нагнітати ситуацію, адже, за їх спостереженнями, угруповання, сконцентроване білоруссю біля кордону з Україною, становить лише близько 1100 осіб. А відтак в дійсності зовсім не несе загрози для України.

“Також звернемо увагу, що війська розташовані на глибині до 50 кілометрів від кордону. Ми вважаємо, що поточна ескалація обстановки на кордоні має інформаційні та політичні, а не військові цілі”,

– наголошують активісти моніторингової групи “Бєларускі Гаюн”.

Нагадаємо також, що у Житомирі відкрили фотовиставку, присвячену білоруським Героям, які боронили Україну.

Будьте першим, хто прокоментував "білорусь стягнула війська до північного кордону України"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*