1X FAN models
COIN24 old

Екологи встановили, що масова загибель риби в Житомирі завдала довкіллю збитків на суму понад пів мільйона гривень

Екологи встановили, що масова загибель риби в Житомирі завдала довкіллю збитків на суму понад пів мільйона гривень

Масова загибель риби в Житомирі призвела до збитків на суму понад пів мільйона гривень. Про це повідомили у Держаній екологічній інспеції Поліського округу.

Мова йде про масову загибель водних біоресурсів у річці Тетерів (пров. Гуйвинський, м. Житомир), яку 6 вересня виявив Житомирський рибоохоронний патруль.

Лабораторні дослідження проб води, відібраних фахівцями з річки Тетерів, показали, що якість води не відповідає нормативам. Зокрема, зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій таких показників: заліза – в 1,6 раза, хімічного споживання кисню (ХСК) – в 1,9 раза, біологічного споживання кисню (БСК-5) – у 2,3 раза. Крім того, концентрація розчиненого кисню склала 2,99 мг/дм³, що є значно нижчим за встановлену норму (не менше 4 мг/дм³).

Загалом на місці екоінспектори разом з представниками Житомирського рибоохоронного патруля при обстеженні виявили загибель близько 1400 екземплярів водних біоресурсів (окунь, карась сріблястий, плітка, судак, лящ, йорж звичайний, рак).

«За розрахунками інспекторів, рибному господарству завдавано збитків (прямі й від втрати потомства) у розмірі 549 471, 25 грн.

Оскільки Інспекція не є органом дізнання, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища не уповноважені законом проводити досудове розслідування, діяльність з встановлення осіб, причетних до порушення природоохоронного законодавства, повинні здійснювати відповідні органи»,

– розповів заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Малярчук.

Наразі усі матеріали для вжиття заходів реагування готуються для передачі до Головного Управління національної поліції в Житомирській області.

Нагадаємо також, що збитки від масового мору риби на Коростенщині склали понад 10 млн грн.

Будьте першим, хто прокоментував "Екологи встановили, що масова загибель риби в Житомирі завдала довкіллю збитків на суму понад пів мільйона гривень"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*