Біатлон серед бригад Високомобільних десантних військ

Біатлон серед бригад Високомобільних десантних військ
Біатлон серед бригад Високомобільних десантних військ

На загальновійськовому полігоні під Житомиром завершились змагання серед бригад Високомобільних десантних військ на кращий танковий взвод

Впродовж тижня під спекотним сонцем розгорнулася не менш спекотна боротьба між танковими взводами на першість серед бригад ВДВ.

Програма змагань підготовлена максимально наближено до стандартів НАТО та міжнародних змагань з танкового біатлону. Загалом змагання між танкістами ВДВ складалися з декількох етапів: наступальний бій, оборонний бій, снайперська стрільба, водіння танка, евакуація та надання першої медичної допомоги пораненим та визначення рівня фізичної підготовки танкістів.

Заступник Командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України з бойової підготовки полковник Володимир Іванов стверджує, що усі вправи, з яких складаються змагання фактично взяті з бойових ситуацій та вдосталь насичені тактичними епізодами реального бою. Водночас такі змагання вдосконалюють навички танкових взводів, а комплекс вправ у рамках біатлону знадобиться десантникам під час виконання бойових завдань у зоні АТО.

Такі змагання проводяться не вперше у Збройних Силах України. Враховуючи бойовий досвід більшості учасників змагань, кожен танковий взвод демонстрував свої навички та професіоналізм на високому рівні.

«Такі змагання показують кожному командиру танкового підрозділу навченість та підготовку особового складу. Хлопці відпрацьовують на всі сто відсотків, кожен знає своє завдання під час тієї чи іншої вправи, а головне – кожен любить свою справу та свою бойову машину. Без любові та абсолютної відданості нам би не вдалося зайняти першу позицію на цих змаганнях» – розповідає командир танкової роти 25-ї бригади Андрій Зайченко, танковий взвод якого здобув перемогу за загальним показником набраних очок.

Командир з 25-ї додає, що це не перша їх перемога у танковому біатлоні – у 2016 році вони здобули перемогу на змаганнях, які проводились безпосередньо у зоні АТО між різними видами та родами військ, у яких є танкові підрозділи.

 

Після визначення кращих танкових взводів у видах та родах військ будуть проведені змагання на першість Збройних Сил України, переможець яких буде представляти Україну на міжнародних змаганнях з танкового біатлону.

Будьте першим, хто прокоментував "Біатлон серед бригад Високомобільних десантних військ"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*