На Житомирщині через задимлення від пожежі померла пенсіонерка

Учора, 30 грудня у селі Шевченкове Малинського району Житомирської області сталося загорання приватного дерев’яного житлового будинку. Про пожежу найближчому рятувальному посту в селищі Чоповичі повідомили об 10:45 

По приїзду на місце пожежі аварійно-рятувальна бригада виявили, що в будинку тліло ліжко, яке стояло впритул біля печі, речі на ньому, а також настінний ковер та підлога в кімнаті. Приміщення було дуже задимленим. Ще до приїзду вогнеборців родичі винесли тіло 79-річної власниці будинку — вона вже не дихала. Пенсіонерку знайшли на підлозі поруч з ліжком.

Про це повідомляється на офіційній сторінціУправління ДСНС в Житомирській області.

Рятувальники ліквідували пожежу об 11:45. Вогнем знищено 1 кв.м підлоги та речі домашнього вжитку, пошкоджено міжкімнатні двері та частково стіну. 

Як з’ясувалося згодом, вдень пожежі син не міг додзвонитись до своєї матері та попросив родичів, що мешкали в тому ж селі навідати її. Родичі ще з дороги побачили, що з вікон будинку виходив дим, а коли зайшли туди, щоб швидко винести пенсіонерку, то вже на вулиці помітили,що вона не дихає.

Попередньою причиною виникнення пожежі працівники ДСНС назвали порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Піч, до якої впритул стояло ліжко була вся в тріщинах. Також з’ясувалося, що рано вранці загибла проснулася від їдкого запаху диму — почали тліли речі на ліжку. Пенсіонерка винесла їх на двір і далі лягла спати. Остаточна причина загоряння, а також усі обставини наразі встановлюються.

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині через задимлення від пожежі померла пенсіонерка"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*