Житомир отримав новенькі тролейбуси від Білорусі (ФОТО)

У вівторок, 30 червня, посол Республіки Білорусь Ігор Сокол передав для міста Житомир 5 новеньких тролейбусів.

У минулому році під час Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, що приходив у Житомирі, міська влада підписала меморандум з Білоруссю про постачання тролейбусів для нашого міста. 

Сьогодні, 30 червня, місто отримало перші 5 тролейбусів, а до кінця року планують передати ще 44. Полос Республіки Білорусь Ігор Сокол пояснив, що ці тролейбуси виробництва компанії «Белкоммунмаш», проте збирали їх у м. Луцьк. 

«Я думаю, що у жителів та керівництва Житомира не буде претензій до цієї техніки, вона достатньо надійна, вона достатньо експлуатується в Білорусї і за кордоном», — зауважив посол.

Міський голова Сергій Сухомлин розповів, що «Белкоммунмаш» знизив ціну у тендері ще на один тролейбус на 300 тис. євро, тому ще 1 тролейбус місто отримає майже задарма:

«Белкоммунмаш знизив ціну в тендері на 300 тис євро, є можливість отримати ще один тролейбус практично безкоштовно, і додаткові запасні частини».

Сергій Сухомлин зауважив, що перші 5 тролейбусів підуть на маршрут № 1: 

«Всього буде 59 тролейбусів, але спочатку ми почнемо заповняти центральне кільце, це маршрут № 1, всього на цей маршрут пустять 24 тролейбуси, а далі будемо розподіляти по схемі, може й на Богунію підуть». 

Під час презентації нових тролейбусів водіям передали ключі до транспорту та візитівку з контактами, щоб водії могли у будь-який час звернутися до виробників. 

На роздачу подарунків потрапив і маленький житомирянин, який фанатіє від тролейбусів, йому вдалося разом зі ЗМІ та представниками влади покататися на новому тролейбусі, а потім ще й отримати від гостей міста енциклопедію та значок з прапорів Україна-Білорусь.

Будьте першим, хто прокоментував "Житомир отримав новенькі тролейбуси від Білорусі (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*