«Не ділом, а словом»: громадські активісти Житомира не готові працювати в міському управлінні

Вибори – це не лише форма прямого народовладдя, а й шанс заявити про себе, свої погляди. Житомир має своїх активних борців за правду та чесність, вони не бояться відкрито тицяти на помилки місцевих депутатів та чиновників, але, як з’ясувалося, “закочувати рукава” та працювати над змінами поки не готові. 

Про плани місцевих активістів на осінні вибори дізнавалися журналісти Times. ZT:

Попри своє бажання допомагати Житомиру стати кращим, голова організації «Молода влада» Роман Кучер поки що не планує йти в депутати, адже вважає, що достойної політичної партії наразі немає, та й сам він поки не готовий балотуватися в народні обранці:

«Я маю певні власні переконання. Моя кандидатура повинна бути потрібна громаді. Тоді я не буду витрачати власні великі кошти на перегони, і метою будуть справжня робота та зміни виключно в інтересах громади, а не власної наживи, як в більшості випадків. Я повинен вивчити виборче законодавство та систему виборів, що нам організовують шляхом прийняття нового закону про вибори. Я повинен бути впевнений, що політична сила, до якої я долучуся, слугує інтересам громади, а не власним корпоративним. Моя мета – це реалізація себе, як фахівця з права, а саме антикорупційна діяльність. Коли ці всі фактори будуть на 100% реалізовані, тоді я прийму рішення, та повідомлю про це. Враховуючи, які на сьогодні є обставини, як із знаннями населення, так і в самих політичних силах, можливо в виборах 2020 взагалі не буду приймати участь. Буду навчатися та готуватися до будь-яких шляхів реалізації себе, як діяча антикорупційного напрямку».

Крім того, Роман Кучер активно виступає у Фейсбук проти «гречкосійства» депутатів:

«Хочу висловити свою думку, з приводу передвиборчої „агітації,“ методом роздачі продуктових наборів. Кому вони потрібні, БЕРІТЬ! Головне, запам’ятайте від кого, щоб на виборах ігнорувати! Бо ті, хто роздає безкоштовно „сир,“ з вас вкраде в тисячі разів більше».

Колишній начальник Житомирського ТТУ Євген Демчик, а зараз голова ГО «Антикорупційний руху Житомирщини», ще не визначився, чи буде цього року йти в народні обранці, він вважає, що для того, щоб розвивати місто, не обов’язково бути депутатом, а тим паче, це потрібно робити не перед виборами, а завжди: 

«Я ще не прийняв рішення. Вся моя діяльність націлена те, щоб житомирянам було комфортніше жити в нашому красивому місті Житомир. І займаюся я цим давно, а не перед виборами».

Сам Євген Демчик тему виборів не полишає, на своїй сторінці у Фейсбук він висловлює думку про цьогорічних кандидатів на міського голову. Житомиряни ж у свою чергу не лише підтримують його у коментарях, а й  пропонують спробувати себе в ролі міського голови. 

Свої погляди та критику на те, що відбувається в місті активно висвічує у Фейсбук і житомирянин Володимир Михалець, проте і він не прагне пов’язати себе з великими партіями:

«На даний час питання болатування в ЖМР не розглядаю. Пов’язувати свою діяльність з великими партіями поки немає бажання. Підтримав би місцевий політичний проєкт у разі, якщо він буде представляти інтереси містян, а поки чекаємо на зміни у виборчому законодавстві. Саме ці зміни покажуть, на скільки влада готова до народовладдя чи ні». 

Сергій Ткачук взагалі не бачить себе депутатом Житомирської міської ради, бо ті рішення, які приймаються депутатами, його, як громадянина, не задовольняють, про що він говорить під час виступів на сесії ЖМР. Але не відкидає ймовірність стати депутатом Житомирської обласної ради:

«На цю мить я можу сказати, що мене цікавить більше Житомирська обласна рада. Від кого? На це питання у мене ще немає відповіді, поки що. Я себе не бачу депутатом Житомирської міської ради, тим паче міським головою, і намагання потрапити туди в мене немає. Більше того, за останні 6 років моєї діяльності у мене завжди виникали питання по діяльності міської ради, це було виражено у виступах на сесії, відвідинах звітів міського голови. Працівники міської ради знають, що від наших житомирських організацій постійно надходили інформаційні запити та звернення. Ми одні з тих, хто виступав проти підняття вартості на проїзд у міському транспорті. Свою діяльність ми ведемо давно, понад 6 років ведемо якусь боротьбу проти того, що нам здається неправильно. Я отримав відповідну освіту – магістр з державного управління економікою, в мене є досвід в бізнесі, у виробничій сфері, і ті питання, які піднімаються в міській раді та обласній — для мене зрозумілі. Тому я і надалі буду виступати проти мракобісся, яке відбувається в міській та обласній радах, в ОТГ. Мені ніколи не подобалося, коли хтось свідомо порушує закон. Зараз я веду свою боротьбу, бо розумію, що це моє місто, в якому я народився, мої діти тут ходили в школу, я хочу, щоб це місто жило і процвітало, було такою собі маленькою перлиною України».

До критики в бік місцевої влади сміливо вдається і житомирянин Ігор Малі. На його сторінці у Фейсбук майже кожен допис присвячений  роботі місцевих депутатів, міського голови, проблемам міста, які необхідно вирішити. Проте якихось ідей щодо їх вирішення, активіст не висуває. Балотуватися в депутати ЖМР не прагне та дуже критично ставиться до місцевої влади:

«Поки про це не думав, та й немає такої політичної сили, яку я б влаштовував. Їм всім потрібні підлабузники та покидьки, а у мене таким бути не зовсім виходить». 

На своїй сторінці у Фейсбук Ігор Малі висловив свою думку про цьогорічних кандидатів у міського голову:

«На білбордах і сітілайтах з’являються особи кандидатів на мерське крісло, знову витрачено мільйони гривень на ці ідіотські фотосесії. Це дармоїди, які 5 років грабували місто, а тепер хочуть за три місяці вам навішати гречки і локшини на вуха в чергових обіцянках. Моя суб’єктивна точка зору така — не потрібно голосувати за тих, хто був депутатом останні 10 років, і за тих, хто носив депутатський значок. Вони вас зраджували протягом 10 років і будуть зраджувати, і продавати вас, протягом наступних 5 років, якщо ви за них проголосуєте. Зрадників не можна допускати до влади, вони зраджували партії, зрадять і вас».

Голова штабу президентської партії «Слуга народу» Євген Яремчук ще у травні 2020 року розповів виданню Zhitomir. News про підготовку партії до місцевих виборів: 

«Так, в Житомирі, у всіх містах обласного підпорядкування і, якщо знайдемо достойних кандидатів, то і на керівників усіх ОТГ». 

Сам Євген Яремчук зізнався, що планує балотуватися в обласну раду:

« Планую до обласної ради, це буде моя перша спроба балотуватися».

Проте, коли журналісти Times. ZT запитали в нього про це особисто, він відповів, що рішення ще не прийняв.

Будьте першим, хто прокоментував "«Не ділом, а словом»: громадські активісти Житомира не готові працювати в міському управлінні"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*