Під час візиту на Житомирщину Володимир Зеленський порівняв медичну реформу в Україні з грою «Ну зачекай»

Президент України порівняв медичну реформу з грою в «Ну зачекай», та зауважив, що міністр охорони здоров’я повинен показати зміни до медичної реформи до кінця вересня:

«Ми вже спіймали багато медичних закладів, які майже закривалися, ми їх почали добудовувати, оснащувати технічно. Дійсно, медична реформа в Україні була побудована так, що ми, як в тій грі в дитинстві, коли вовк ловив яйця. У нас та сама ситуація, ми, як ті вовки з кошиками, не знаємо, де закривається тубдиспансер, де — психіатрична лікарня. Тому ми відслідковуємо. Багато зупинили закриття таких медичних закладів. Так і є. Щось не побачив МОЗ — і це правда. Все буде аналізуватися: все, що потрібно відкрити, добудувати, доремонтувати, доставити обладнання — поставлено міністру охорони здоров’я завдання. Він повинен це зробити. Поставлена задача — до кінця вересня він повинен показати формат продовження медичної реформи, зміни до медичної реформи, що повинно бути. Плюси є — вони на поверхні. Але є й багато мінусів. Тому плюси треба залишити, мінуси треба прибрати — звичайна арифметика».

Крім цього, глава держави запевнив, що гроші на боротьбу з коронавірусом є, єдина проблема – нестача кількості ліжок в лікарнях:

«Трохи більше 20% COVID фонду витрачено. З грошима проблем немає, є великі проблеми з кількістю ліжок. Ми готуємо багато лікарень. Через збільшення тих хворих, які доставляють в лікарні, збільшується переобладнання, на всяк випадок. З киснем, ШВЛ питань не має. Багато грошей витрачено на дороги, які йдуть до опорних лікарень, приймальних відділень чи до шкіл, і це треба робити, бо все це пов’язано».

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський приїхав на Житомирщину аби перевірити реалізацію проєкту «Велике будівництво».

Президент України спілкується з представниками ЗМІ Житомирщини.

Президент України спілкується з представниками ЗМІ Житомирщини.

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, 8 September 2020

 

Будьте першим, хто прокоментував "Під час візиту на Житомирщину Володимир Зеленський порівняв медичну реформу в Україні з грою «Ну зачекай»"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*