Учасник «МастерШеф-6», кухар Олег Ковальчук на День народження Бердичева пригощав смачним шашликом і мохіто. Кулінар разом з помічниками готує продукти, маринує м’ясо. Чоловік є засновником бренду здорового харчування «Спортивна кухня».
Тож залюбки навчав бердичівлян правильно і збалансовано харчуватись, розмовляв з людьми про воду, білки, жири і вуглеводи, їхню важливість для організму. Корисний шашлик тим часом смажиться, охочих скуштувати хоч відбавляй.
«Був представлений курячий шашлик, філе як правильно порізати, замаринувати, зачистити. В нас це все робилось з копченими паприками, цибулею, оливковою олією, морською сіллю та італійськими травами. Подавалося все на подушці з маринованої цибулі з журавлиною і петрушкою підсоленою трошки. Зверху був не майонез, не кетчуп, а соус дзадзикі», – розповідає Олег Ковальчук, кулінар, учасник шоу «МастерШеф».
Дзадзикі – це грецький соус, розповідає Олег Ковальчук. Основою у ньому є грецький йогурт і свіжий огірок, натертий на дрібну терку, з додаванням лайму, солі і кропу. Соус надає прохолоду страві і є корисною заміною майонезу, що важливо у спеку.
Бердичівська рестораторка з 35-річним досвідом Любов Івасюк допомагає команді Олега Ковальчука. Зелень для страв принесла з власної присадибної ділянки. Смачно і здорово, каже жінка, харчуватися можна. І гість-кулінар це доводить.
«Ми поєднали мудрість кулінарії, силу, здоров’я і здорове харчування. Запросили в гості Олега Ковальчука. Знають його напевно всі як учасника «МайстерШеф». Це людина, яка пропагує здорове харчування і своїм прикладом показує, як за рахунок здорового харчування і фізичних навантажень має гарну статуру.
У кухареві, говорить вона, їй імпонує бачення поняття споживання їжі і поведінка на кухні.
«Мені дуже приємно, що вона співпадає з моєю думкою і видом харчування, який полюбляють, напевно, всі бердичівляни. Бо тут задіяні всі продукти найкращі», – додає Любов Івасюк.
У спеку, коли багато людей бояться навіть вмикати газ чи духовку, Олег Ковальчук радить не відмовляти собі у смачненькому.
«Хай приготують курку, в Україні це саме головне м’ясо. І плюс хай приготують сьогоднішній напій – це 50-70 літрів домашнього мохіто на основі меліси, тархуну, м’яти, лайму, апельсину. Робиться у здоровенному бідоні», – каже він.
Бердичівляни залюбки спілкуються і знайомляться з учасником «МастерШеф».
«Я не спроста сюди прийшла, адже мій син його теска – Олег Ковальчук. Але 2007-го року народження. Про такого гарного майстра я написала загадку», – говорить Олена Ковальчук, бердичівлянка.
Смачно нагодувати родину не на всі гроші світу, упевнений кухар, можна. Навіть з того, що є в холодильнику. Головне – бажання.
Будьте першим, хто прокоментував "Учасник «МастерШеф» Олег Ковальчук пригостив бердичівлян у День міста шашликом і мохіто (ВІДЕО)"