Готуємо на Масляну: неймовірно смачні та прості рецепти

24 лютого християни відзначають перший день Масляної. За східнослов’янськими традиціями в цей день господині повинні напекти смачних млинців, печива та іншої випічки для всієї родини, щоб рік був врожайним, щасливим та багатим.

Тому журналісти Times.ZT приготували для вас підбірку рецептів, які порадують ваших рідних та не залишать зайвих сантиметрів на талії. 

Шпинатні млинці з сьомгою та творожною пастою

Інгредієнти: 

  • шпинат – 75 гр;
  • молоко 2,5% – 250 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • мука цільнозернова (або рисова) – 160 гр;
  • лляне масло (можна й інше) – 10 гр;
  • сіль за смаком.

Приготування:

Шпинат помити та разом з лляним маслом помістити в чашу блендера – збиваємо. Далі додаємо молоко та продовжуємо збивати. Яйця, просіяну муку, сіль теж поміщаємо в блендер та збиваємо. Потім ополоником наливаємо тісто на розігріту антипригарну пательню (якщо пательня не антипригарна – змажте лляним маслом перед першим млинцем). Млинці не повинні бути надто грубі. Обжарювати їх потрібно з двох сторін приблизно по 30 секунд.

Для начинки з’єднуємо кисломолочний сир, сметану та сьомгу. Страву подавати холодною.

Сирне печиво з кунжутом

Інгредієнти:

  • м’який сир 5% -200 гр;
  • яйце – 1 шт;
  • твердий сир 45% – 80 гр;
  • кукурудзяна мука – 75 гр;
  • кріп – 10 гр;
  • сіль, перець за смаком;
  • кунжут – 10 гр.

Приготування:

З’єднати кисломолочний сир, яйце, дрібно натертий твердий сир, порізаний кріп, муку, сіль та перець. Замісити тісто.

Присипати тісто мукою, розкачати його товщиною 0,5-1 см, за бажання фігурками вирізати сердечка чи зірочки.

Далі на застелене пергаментом деко викладаємо фігурки. Зверху їх потрібно помазати збитими жовтками та посипати кунжутом.

Запікаємо 25 хв при температурі 180 С. 

Конвертики 

Інгредієнти:

  • лаваш (без дріжджів);
  • твердий сир 45% – 100 гр;
  • помідор -100 гр;
  • м’який сир 5 % – 50 гр;
  • сметана 10% – 1 ст. л.;
  • жовток – 1 шт;
  • кунжут – 5 гр;
  • зелень – за смаком.

Приготування:

продукти розраховані на порцію із 6 конвертиків: 3 з твердим сиром та помідором, інші 3 – з домашнім і твердим сиром та зеленню.

Отож, нарізаємо лаваш полосками шириною 8-10 см. Дрібно натертий твердий сир та порізані помідори викладаємо на край лаваша, закручуємо конвертом.

Далі змішуємо наступну начинку – домашній та твердий сири, зелень та сметану та закручуємо конверти. 

Відділяємо білок від жовтка, змазуємо конверти жовтком, посипаємо кунжутом та відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 С.

Смачної та корисної Масляної!

Нагадуємо, що в Житомирі святкування Масляної розпочнеться 29 лютого: програма свята.

Про історію та традиції цього християнського свята дізнайтеся більше за посиланням

Будьте першим, хто прокоментував "Готуємо на Масляну: неймовірно смачні та прості рецепти"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*