Маска з млинця та фрикаделька — молекула COVID-19: «коронні» рецепти на час карантину

Українці вже другий тиждень намагаються перебувати в самоізоляції через карантинний режим. Щоб не заразитися COVID-19 та не наражати на небезпеку інших людей, ми змушені сидіти вдома й не виходити без зайвої потреби в громадські місця. Таке життя, навіть незважаючи на роботу в онлайн режимі, домашні справи, догляд за дітьми, близькими чи собою, дуже незвичне для всіх нас, тому й не дивно, що кожен бореться з нудьгою у будь який прийнятний спосіб.

Один із них — кулінарія. Таке заняття може стати особливо цікавим, якщо приготувати оригінальну страву, яка відповідатиме сучасним «трендам». Наприклад, млинці у формі захисних масок, фрикадельки чи звичний для українців буряковий салат у вигляді молекули (геному) коронавірусу. Ці та інші страви допоможуть не тільки гарно посмакувати, а й відволіктись від нудьги та підняти настрій собі й рідним. 

Отож, рецепт оригінальних млинців у формі захисної маски:

Вам знадобиться:

  • 500 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 250 грам пшеничного борошна;
  • 5 ст.л. рослинної олії;
  • 1 ст.л. цукру;
  • 1 ч.л. солі.

Приготування: 

Спочатку збийте яйця з цукром та сіллю до однорідної маси. Поступово всипте більшу частину борошна в туж посудину — постійно розмішуйте. Далі додайте приблизно 200 мл молока, розмішайте й всипте залишки борошна. Розмішувати потрібно доти, поки грудочки борошна повністю розіб’ються. Наостанок додайте молоко, що залишилося (300 грам) та 5 ст. л. рослинної олії.

Порада: тісто повинно бути напів рідкої консистенції, схожої на сметану. А щоб уникнути небажаних грудочок, використовуйте молоко кімнатної температури. 

Підготуйте пательню — підігрійте її на вогні. Налийте на поверхню млинець у формі прямокутника — нехай він підсмажиться з однієї сторони (кілька секунд). Далі переверніть його на інші сторону, складаючи у гармошку (як показано на фото).

Резинки для маски також наливаємо тонкими смужками по краях млинця. 

Вуаля — тепер ніяка нудьга вам не страшна, а якщо додати улюбленого варення, то й хороший настрій забезпечено.

Фрикадельки-молекули

Для приготування знадобиться:

  • 300 г свинячого фаршу або по 150 г свинячого і яловичого фаршу;
  • ½ середньої цибулини;
  • 1 пучок зелені;
  • 1 куряче яйце;
  • сіль, перець — за смаком;
  • 1 столова ложка сухого молока або вершків;
  • спагеті.

Приготування:

Очистіть цибулю і дрібно наріжте її. У миску покладіть фарш і додайте до нього цибулю. Порізану зелень теж додайте до фаршу. Розбийте в фарш куряче яйце. Посоліть, поперчіть. Добре розмішайте масу, щоб фарш був однорідним і ніжним. Сухе молоко або вершки допоможуть зробити фрикадельки ще ніжнішими, тому додайте 1 столову ложку до фаршу. 

Замінити порошок чи вершки можна поєднанням вершкового масла і розмоченого білого хліба. 150 г хлібної м’якушки замочіть в 100 мл води або молока на 10 хвилин. Злийте зайву рідину і додайте отриману масу в фарш. Слідом відправте 30 г вершкового масла.

Вологими руками сформуйте з фаршу фрикадельки. Розмір визначайте на свій розсуд, але пам’ятайте, що оптимальний розмір м’ясної кульки має бути в діаметрі 2-3 см.

Візьміть кілька паличок спагетті та розламайте їх на 3 рівні частини. Встроміть по 5-7 паличок у кожну фрикадельку та помістіть у воду, що кипить. Варити до готовності приблизно 7-10 хв. 

Салат з буряка

Інгредієнти:

  • 300 г вареного буряка
  • 6-7 чорносливин
  • 1/2 склянки волоських горіхів очищених
  • 1 жменя родзинок
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки майонезу

Приготування: 

Заливаємо чорнослив і родзинки окропом. Далі натріть вже зварений буряк. Наріжте чорнослив та родзинки смужками. 

З ядер горіхів виберіть цілі четвертинки для прикраси, інші розітріть в ступці. Зубчики часнику роздавіть пресом і теж додайте до суміші. Добре розмішайте, потім додайте майонез та знову розмішайте. Викладіть салат на тарілку у формі півсфери. Встроміть четвертинки горіхів, формуючи корону. Смачного.

Нагадуємо, що в Україні збільшать розмір субсидій на час карантину.

Будьте першим, хто прокоментував "Маска з млинця та фрикаделька — молекула COVID-19: «коронні» рецепти на час карантину"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*