На Житомирщині кожен п’ятий суб’єкт господарювання порушує карантинні норми «червоної» зони

З 2 листопада спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та правоохоронці здійснюють контрольні перевірки дотримання протиепідемічних заходів та карантинних обмежень, які передбачає «червоний» рівень епіднебезпеки поширення СOVID-19.

За минулий тиждень було здійснено 818 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів  із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.

У 8 перевірках взяли участь представники засобів масової інформації.

Загалом за тиждень було перевірено:

303 об’єкти продовольчої торгівлі,  

226 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів,

63 заклади громадського харчування,

19 перукарень (салони краси),

105 агропродовольчих ринків,

35 аптек

18 закладів дошкільної

39 закладів загальної середньої  освіти.

Минулого тижня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби порушення фіксували на кожному 5-му об’єкті нагляду, що становить 19 % від загальної кількості. Найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої та непродовольчої торгівлі. В зв’язку з чим до порушників було вжито відповідні заходи реагування: складено 61 протокол про адміністративне правопорушення на відповідальних осіб, надано 103  приписи з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 12 інформаційних листів до органів місцевої влади та 4 листи до правоохоронних органів.

Особливу увагу при перевірці наразі правоохоронці приділяють наявності та відповідності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, кількість відвідувачів у торгових залах, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

Нагадаємо, що з моменту переходу Житомирщини у «червону зону» бізнесмени, власники торговельних центрів та представники ринку заявили про готовність до більш жорсткого контролю, але навідріз відмовилися від закриття. 

Будьте першим, хто прокоментував "На Житомирщині кожен п’ятий суб’єкт господарювання порушує карантинні норми «червоної» зони"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*