У Житомирі на “Житньому” утилізували понад 120 кг овочів через підвіщений вміст нітратів

Житомирські господині почали масово скуповувати овочі, намагаючись зробити раціон родини більш поживним та збагаченим вітамінами. При цьому, більшість з них навіть не здогадується, яку небезпеку може нести салат зі смачних та свіжих овочів, за якими ми так скучили узимку.

Лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи на “Житньому” розпочала перевірку продукції, яку можна придбати на прилавках базару, на вміст нітратів, – пише ЖитомирІнфо.

За словами завідувача лабораторії Євгена Давидова, найбільший вміст небезпечних сполук наразі зафіксовано у кабачках.

“З 1 травня, коли ринок розпочав свою роботу після тривалого карантину, нам вдалося перевірити близько 890 зразків овочів. Було виявлено 11 перевищень по кабачках, 2 перевищення – по червоних буряках, одне перевищення у редьці. Йде мова саме про перевищення вмісту нітратів в овочах. Радіологічні показники в нормі”, – розповів Давидов.

Загалом лабораторією було забраковано в районі 120 кілограмів свіжих овочів: з них 97 кг – це кабачки, 15 кг – буряки червоні та приблизно 8 кг редьки.

Також фахівець наголосив, що продукція, котра була забракована, продажу не підлягає. Її в обов`язковому порядку знищують за межею базару.

Нагадаємо, як вплинув карантин на фермерів.

Будьте першим, хто прокоментував "У Житомирі на “Житньому” утилізували понад 120 кг овочів через підвіщений вміст нітратів"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*