За висновками експертів, українці почали вживати молочної продукції в два рази менше, аніж потребують біологічні норми.
Саме таку інформацію повідомив Михайло Соколов, який займає посаду заступника голови Всеукраїнської аграрної ради, – пише УНН.
Фахівець вважає це реальною проблемою, адже молочні продукти є не лише бізнесом, а й прямим регулятором здоров’я цілої нації. Ці продукти мають становити левову частку у раціоні молоді та дітей.
На сьогоднішній день рівень споживання молочної продукції удвічі нижчий, аніж біологічна норма, яку рекомендують лікарі-дієтологи.
“До прикладу, у країнах Європейського Союзу розуміють, що є речі крайньої необхідності, без яких громадяни не можуть нормально жити, і ці види продуктів оподатковуються за зниженою ставкою ПДВ. У цьому числі і молочні вироби”, – повідомив Соколов.
Також експерт наголосив, що знизивши ставку ПДВ на продовольчі продукти в Україні наш бізнес нічого не втратив би, а навіть навпаки – збільшив би попит на подібну продукцію.
Нагадаємо, експерти прогнозують здорожчання цукру в Україні.
Будьте першим, хто прокоментував "Українці підтвердили тенденцію щодо скорочення споживання молочної продукції"