Українці підтвердили тенденцію щодо скорочення споживання молочної продукції

За висновками експертів, українці почали вживати молочної продукції в два рази менше, аніж потребують біологічні норми.

Саме таку інформацію повідомив Михайло Соколов, який займає посаду заступника голови Всеукраїнської аграрної ради, – пише УНН.

Фахівець вважає це реальною проблемою, адже молочні продукти є не лише бізнесом, а й прямим регулятором здоров’я цілої нації. Ці продукти мають становити левову частку у раціоні молоді та дітей.

На сьогоднішній день рівень споживання молочної продукції удвічі нижчий, аніж біологічна норма, яку рекомендують лікарі-дієтологи.

“До прикладу, у країнах Європейського Союзу розуміють, що є речі крайньої необхідності, без яких громадяни не можуть нормально жити, і ці види продуктів оподатковуються за зниженою ставкою ПДВ. У цьому числі і молочні вироби”, – повідомив Соколов.

Також експерт наголосив, що знизивши ставку ПДВ на продовольчі продукти в Україні наш бізнес нічого не втратив би, а навіть навпаки – збільшив би попит на подібну продукцію.

Нагадаємо, експерти прогнозують здорожчання цукру в Україні.

Будьте першим, хто прокоментував "Українці підтвердили тенденцію щодо скорочення споживання молочної продукції"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*