Улюблена справа: Тетяна Муравська із Баранівки вже рік виготовляє фруктову та овочеву пастилу, фріпси і джерки (ФОТО)

Улюблена справа: Тетяна Муравська із Баранівки вже рік виготовляє фруктову та овочеву пастилу, фріпси і джерки

Влітку минулого року Тетяна Муравська із містечка Баранівка на Житомирщині вперше спробувала приготувати пастилу, а вже через кілька місяців запустила бренд Мur.sneki і відтоді суттєво розширила асортимент. Тепер спеціалізується на виготовлені домашньої еко-продукції – смачної  і натуральної.

За фахом жінка економіст, але зосередилася на розвитку власної справи. Розповідає, що їй подобається експериментувати, знаходити і опрацьовувати нові смаки, дивувати замовників неочікуваним поєднанням. Реалізує продукцію через сторінки у соцмережах, відправляє поштою по Україні та навіть за кордон, а також вона доступна для придбання у магазинах й кафе Баранівки.

Зазвичай працює за попереднім замовленням,  за рахунок цього усе завжди свіже, із максимальною кількістю збережених вітамінів та усіх корисних речовин, адже сушиться при мінімальних температурах.

Для пастили  використовує більшість фруктів та овочів, які родина вирощує самотужки у власному саду, ще частину  – купують у  місцевих фермерів. Літо, каже пані Тетяна, у неї по-справжньому гаряча пора, адже доводиться заготовляти сировину – збирати сезонний урожай, заморожувати. А от уже з початку осені, всю зиму та навесні займається виготовленням пастили.  Коли є потреба, на допомогу завжди приходить чоловік, він працює столяром, але загалом більшість робочих процесів закриває самотужки.

«Я багато бачила в мережі інформації про пастилу –  дуже корисний продукт без барвників і підсолоджувачів, який можна слугувати як перекус, доповнення до гарячих напоїв, а головне  – пастилу можна їсти діткам, мені як мамі це теж важливо. Проте в нашій місцевості ніхто цим не займався. Мала сушарку вдома і вирішила спробувати. Нікому про свій намір попередньо нічого не казала. Методом проб і помилок, так би мовити, вдалося зробити свою ідеальну пастилу. Спершу нею пригощалися члени родини, а пізніше наважилася готувати на продаж. Серед замовників були друзі, знайомі. Поступово аудиторія збільшувалася і так вийшла за межі нашого міста, регіону і навіть країни. Людям подобаються такі смаколики, а мені приємно дарувати їм таку можливість  – куштувати дійсно смачну і якісну продукцію, – говорить Тетяна Муравська. – Зараз бренд  Мur.sneki представлений фріпсами (яблуко, банан, полуниця, слива, груша, цитрусові), курячими джерками та ковбасками, фруктовою пастилою (чорниця, ожина, слива, виноград, полуниця, вишня-банан, яблуко, вишня, порічка, смородина, шовковиця, апельсин, груша, малина, мохіто (лимон, м’ята, імбир), полуниця з м’ятою, шовковиця, чорна горобина, щавель з м’ятою та інші), овочевою пастилою (помідор, помідор+гарбуз+часник), нещодавно з’явилися хлібці з льону з гарбузом, томатами і часником, є ще яблучний оцет  природного бродіння.

Поки не на продаж, а для себе, сушу приправи із зелені, фруктові й квіткові чаї. Маю певні ідеї та плани для авторської пастили, насушила тайванської малини і буду теж додавати її. В основі будь-якої пастили – запечені яблука, які потім перебиваю у пюре і далі вже додаю інші інгредієнти відповідно до рецептури. За рахунок тертого яблука готова пастила змінює текстуру. Всі знання і навики здобувала суто на практиці і задоволена результатом».

Муравська додає, що замовники мають певні свої вподобання, відповідно до яких формують перелік продукції для оформлення замовлення. Втім, вона завжди радить спробувати щось нове і відкривати дійсно цікаві та навіть неочікувані смаки. Для багатьох стає несподіванкою пастила зі щавлю – насправді вона не кисла, як би хтось міг подумати, а якщо додати в неї ще банан, то після висихання матиме коричневий, а не зелений колір. Так само й гарбузова пастила (його Тетяна попередньо відварює), якщо обрати солодші сорти, то буде мати солодкуватий присмак, схожий до фруктової, а  коли додати овочі  – стане відмінною  закускою чи  доповненням до основних страв.  Фруктова пастила та фріпси смакують усім, не залежно від віку, разом з тим, дорослі часто обирають овочеву пастилу, а ще купують джерки та ковбаски.

Юлія Демусь

Улюблена справа: Ігор Буднік вирощує малопоширені декоративні рослини у Коростишеві (ФОТО)

Улюблена справа: житомирянка готує японський десерт моті із 15 видами начинки (ФОТО)

Будьте першим, хто прокоментував "Улюблена справа: Тетяна Муравська із Баранівки вже рік виготовляє фруктову та овочеву пастилу, фріпси і джерки (ФОТО)"

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.


*