Найнебезпечнішими вкотре виявилися кабачки, молодий буряк та капуста, – повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби Житомирщини.
Більшість виробників досить часто нехтують правилами вирощування продукції, аби не втратити “першість” та заробити якомога більше. Ранні овочі та фрукти потрапляють на прилавки місцевих ринків до моменту виведення з них небезпечних нітратів.
Згідно проведенної перевірки фахівцями Держпродспоживслужби було встановлено, що у травні 2019 року на ринки Житомира та області надійшло 23020 кг ранніх овочів, 4604 кг з яких – категорично заборонили випускати у продаж.
Систематичне перевищення нітратів було зафіксовано в основному у кабачках, молодому буряку та капусті.
А ми нагадаємо, що через небезпечні овочі в Україні було зафіксовано інфекцію лістеріозу.
Будьте першим, хто прокоментував "Вимагайте сертифікат якості! Понад 4,5 тонн овочів не допустили до реалізації на житомирських ринках"